ГЕРБ започна да излива милиони предизборно

0
​БСП поиска премиерът да излезе в отпуск и ще настоява да бъде наказан за непозволена агитация
​БСП поиска премиерът да излезе в отпуск и ще настоява да бъде наказан за непозволена агитация

При изравнените сили между БСП и ГЕРБ в кампанията за евроизборите управляващите използват активно очертаващия се бюджетен излишък, за да спасяват разгромения си от имотните скандали рейтинг.

БСП пък атакува властта за демагогско и безпринципно раздаване на пари и поиска премиерът Бойко Борисов да излезе в отпуск до 26 май, за да не използва времето до вота за предизборна агитация.

Конкретният повод за недоволството на социалистите бе посещението на Борисов в Ямбол, при което той обеща правителството да отпусне впечатляващите 27 млн. лева за строящата се от години нова сграда на многопрофилната болница "Св. Панталеймон" в града. "Трябваше ли господин Цветанов да си купи апартамент с асансьор, за да получи Ямбол болница с асансьор", попита саркастично депутатът от БСП Кристиан Вигенин, пише Вестник СЕГА. 

Сградата е на груб строеж от 40 години, а болницата се помещава в 17 сгради на павилионен тип и отдавна настоява за пари, с които да се премести в една сграда. През 2015 г., при кабинета "Борисов" 2, за целта бяха нужни и обещани 9 млн. лв. "До година и половина областната многопрофилна болница в Ямбол трябва да се премести в нова модернизирана сграда. За реалното пребазиране на цялата болница в новата сграда, която е проектирана като 13-етажна, са необходими 9 етажа", обяви тогавашният здравен министър Петър Москов.

През зимата на тази година обаче ръководството на болницата е  представило преработен проект за новата сграда на болницата, макар да не е ясно защо цената скача толкова рязко, освен че в проекта е добавен още един етаж. За сравнение - за обещаваната от здравното министерство национална детска болница, за чиято основа също ще се ползва недовършен строеж в двора на Александровска болница, се очаква да са нужни 20 млн. лв. При 500 лв./кв. м и 40 хил. кв. м разгърната застроена площ строителните дейности на педиатричната болница ще струват около 20 милиона лв., изчисли здравният министър Кирил Ананиев, когато кабинетът реши да даде зелена светлина на проекта.

Наскоро болницата в Ямбол се прочу с това, че родилното й отделение - единствено в града, беше затворено поне до лятото заради липса на неонатолог, а телевизиите показаха как болни се пренасят с одеяла по етажите на отделението по белодробни болести, тъй като в сградата няма асансьор.

Източник: Вестник СЕГА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари