ГЕРБ с лапсус: Не пипайте организираната престъпност!

2
Дани Каназирева разсмя депутатите в парламентарната зала
Дани Каназирева разсмя депутатите в парламентарната зала Видео: Novini.bg

След многократни отлагания и 4-часов дебат депутатите приеха на първо четене промени в Закона за съдебната власт, с които се закриват Специализираният съд и Специализираната прокуратура.

По време на разпалените дебати депутатът от ГЕРБ Дани Каназирева направи любопитен лапсус, който разсмя депутатите в залата:

„Не закачайте организираната престъпност. Ще настане хаос“, заяви тя от трибуната на Народното събрание в яростната си защита на спецправосъдието, цитирана от Оffnews.bg.

Народните представители от „Продължаваме промяната“, „Има такъв народ“, „Демократична България“ и БСП я аплодираха, а тя без да се усети за грешката си продължи с все така разпален тон: „Вие си играете, но хаосът, който ще предизвикате в съдебната система, ще е още по-голям от този, който предизвикахте във всяка обществена сфера. Организираната престъпност пряко засяга обществото“.

Каназирева изтъкна, че управляващите създават изцяло нова процедура по преназначаване на съдиите, работещи сега в спецправосъдието. Тя предупреди, че това ще доведе до недоволство и отводи сред тези магистрати. „Резултатът от това ще бъде забавяне на делата, по които са работили“, заяви Каназирева, като отбеляза, че така се рискува да изтекат давностните срокове по разглежданите престъпления.

По думите ѝ, с прехвърлянето на делата на регионално ниво управляващите поемат „огромен лобистки и корупционен риск“, тъй като в местните общности, където организираната престъпност има изградени контакти, разкриваемостта на криминалните деяния ще бъде по-ниска. Според нея същото ще се случи и с делата с трансграничен характер, при които окръжните съдилища, като териториално ограничени органи, ще се справят по-лошо от специализираните, които имат национален обхват. „Това не е съдебна реформа. Вие не предлагате абсолютно нищо ново, а връщате една стара правна уредба, която назад в миналото е доказала, че не е ефективна“, обобщи тя позицията на ГЕРБ-СДС

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    5
    До 2
    Сигурно си бай Митьо - Очите ?
  • 12
    4
    Нели Колева
    Това за мен лично не е лапсус,а просто една истина споделена в Парламента.Някой от ГЕРБ просто си призна-нищо изненадващо.Емоцията не винаги е добър съветник и казваш неща,които искаш да останат скрити.F
  • 6
    3
    mmmda
    Да им спрат дрогата най-сетне !
  • -5
    2
    БАЙ МИТЬО
    Е БРАТКО, ПОЧАКАЙ ДА ВИДИШ "ГОЛЯМАТА" ПРОМЯНА, КОЯТО НИ ОБЕЩАХА, ПЪК ТОГАВА ПАК ЩЕ ГОВОРИМ.
  • 14
    1
    Иван - русенец
    Не е лапсус - това наистина си го мислят, защото ГЕРБ са част от организираната престъпност в България
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари