ГЕРБ: Румен Радев прави отчаян опит да спаси кампанията си

0
Къде се скри от COVID кризата Стефан Янев, както се скри при пожарите, за „Вера Су“ и загиналите военни, питат от партията
Къде се скри от COVID кризата Стефан Янев, както се скри при пожарите, за „Вера Су“ и загиналите военни, питат от партията Снимка: БГНЕС

Къде се скри от COVID кризата Стефан Янев, както се скри при пожарите, за „Вера Су“ и загиналите военни, питат от партията

Кандидат-президентът Румен Радев е направил поредния си отчаян опит да спаси своята предизборна кампания, пренебрегвайки отново националните интереси на българските граждани“, се казва в позиция на ПП ГЕРБ.

В нея се твърди, че след като две години е омаловажавал COVID кризата Радев е привикал независими държавни органи като членовете на ЦИК и кметове, за да му докладват как ще бъдат организирани изборите в условията на пандемия, като това е извън неговите правомощия, а попада в тези на ръководения от Стефан Янев кабинет.

Къде се скри от COVID кризата Стефан Янев, както се скри при пожарите, за „Вера Су“ и загиналите военни, питат още от партията.

Ето и пълния текст на позицията на ПП ГЕРБ:

Днес за пореден път разбрахме, че кандидат-президентът Румен Радев е направил поредния си отчаян опит да спаси своята предизборна кампания, пренебрегвайки отново националните интереси на българските граждани. След като близо 2 години като президент Радев омаловажаваше Ковид кризата и заявяваше, че това не е негова работа, докато хора губеха живота си, днес кандидат-президентът реши да привиква независими държавни органи в лицето на българските кметове и ЦИК, които да му докладват как щели да бъдат организирани изборите в условията на Ковид кризата - неща, които не са в неговите правомощия.

От ГЕРБ напомняме, че съгласно Конституцията и законите на страната, Министерският съвет отговаря и осигурява техническото и финансово обезпечаване на изборния процес, областните управители и кметовете на общини осъществяват логистиката и организационния процес по места.

В тази връзка питаме: къде е министър-председателят Стефан Янев в този процес? Защо и сега се скри, както се скри по време на пожарите преди няколко месеца и прехвърли всичко на областните управители и кметовете? Защо се скри, както се скри при кризата с кораба „Вера Су“? Защо се скри, както се скри след случаите със загинали военнослужещи? Колко пъти Стефан Янев се срещна с ЦИК или други институции, имащи отношение към изборите?

От отговорите на премиера Стефан Янев ще стане ясно защо той позволява на един кандидат за президент да използва държавните институции и президентския пост за спасяване на имиджа на собственото си провалено правителство и обречената си предизборна кампания. За разлика от служебния премиер Стефан Янев, ние от ГЕРБ не разбираме как е възможно кандидат-президент да привиква представители на местната власт и ЦИК да му докладват вместо да поиска обяснение от собственото си правителство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако обожавате да ходите на палатка, но ненавиждате комарите, сега е моментът.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари