ГЕРБ предлага дерогацията на "Лукойл" да отпадне от 1 януари догодина

0
Това съобщи в парламента председателят на енергийната комисия Делян Добрев
Това съобщи в парламента председателят на енергийната комисия Делян Добрев Снимка: БГНЕС

Това съобщи в парламента председателят на енергийната комисия Делян Добрев

ГЕРБ предлагат дерогацията да отпадне изцяло от първи януари, а не както беше предвидено на два етапа - от януари и март. Това съобщи в парламента председателят на енергийната комисия Делян Добрев.

"В последните два дни се насложиха няколко събития. България се превърна в четвъртия най-голям клиент за руски петрол в света. Какво се случва с тези огромни количества? В открито море се претоварва на други кораби. Еврокомисаря по финансите ни насърчава да премахнем дерогацията", коментира Добрев, цитиран от БНТ.

По думите на Добрев "Кирил Петков в Брюксел се е бил в гърдите, че той е този, който спира руския петрол" и затова счита, че той би подкрепил инициативата.

"Затова аз заедно с бившия премиер Борисов, който е първият подписал се, Делян Пеевски и говорих по телефона с Христо Иванов, внасяме законопроект и предлагаме да отпадне дерогацията от 1 януари изцяло. Ние се бяхме разбрали в края на юли, че ще внесем законопроект за отпадане на дерогацията в едномесечен срок. Лично Лена Бориславова внесе последните корекции. Този едномесечен срок стана 12 месеца".

Внесеният от Кирил Петков законопроект за отмяна на дерогацията до 15 март не съдържал това, за което са се разбрали лидерите, каза още Добрев.

"Няма да разглеждаме законопроекти с вносител Министерския съвет. За бюджета има време. Последния го приехме юни месец".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари