ГЕРБ прави масови чистки във Врачанско

0
От ГЕРБ манипулират, рекетират и тормозят хората, категоричен е бившият областен управител на Враца
От ГЕРБ манипулират, рекетират и тормозят хората, категоричен е бившият областен управител на Враца Снимка: Дарик / Архив

ГЕРБ започна масова чистка след погромната загуба на изборите във Врачанско, алармира бившият областен управител Венцислав Василев.

Той посочи, че местни активисти на БСП са били отстранени от работа след обявяването на резултатите от вота за държавен глава, съобщи BulNews.

Случаите, които посочва Василев, са от Бяла Слатина. Интересното е, че това е единственият общински център на територията на областта, където кандидат-президентската двойка Цецка Цачева – Пламен Манушев водеше в резултата на първия тур. След смазващата загуба на балотажа обаче, когато ген. Румен Радев спечели подкрепата на над 55% от избирателите срещу 42% за Цачева, от ГЕРБ решили да раздадат възмездие.

Владимир Лачев, който работи в частна охранителна фирма, бил „помолен“ да подаде документите си за напускане. Причината по думите му е, че участвал активно в предизборната кампания на червените. Медицинската сестра Бойка Иванчева също е „опрала пешкира“ заради политическите си пристрастия. Тя била „тактично подсетена“, че й е време за пенсия, разказа още ексгубернаторът.

От ГЕРБ манипулират, рекетират и тормозят хората. Заради властовите и финансови ресурси, с които разполагат, си мислят, че могат да контролират вота на избирателите”, категоричен е Василев.

Източник: BulNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари