ГЕРБ поиска извинение в замяна на подкрепа за управляващите

2
Ще се окаже, че опозицията има решаващ глас в парламента, предупреди Десислава Атанасова
Ще се окаже, че опозицията има решаващ глас в парламента, предупреди Десислава Атанасова Снимка: Булфото / архив

Ще се окаже, че опозицията има решаващ глас в парламента, предупреди Десислава Атанасова

Окуражени от трусовете в четворната коалиция и вчерашното съдебно решение, което обяви за незаконен ареста на лидера им Бойко Борисов, герберите рязко минаха в настъпление срещу управляващите. Десислава Атанасова – шефът на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, предупреди мнозинството, че при настоящото положение гласът на опозицията вече е решаващ за работата на Народното събрание, пише вестник СЕГА.

Повод за изявлението ѝ даде коментар на Христо Иванов – съпредседателят на ДБ. От парламентарната трибуна десният политик напомни за безпрецедентната криза, в която се намира страната, и необходимостта от консенсус за продължаване на реформите. В отговор Десислава Атанасова го обвини, че едва когато е осъзнал, че „от коалицията на промяната нищо не излиза“, е осъзнал, че има и други партии в парламента.

Разкаянието и катарзисът, г-н Иванов, не минава през политически хули. Минава през едно „Извинявайте, не бяхме прави“ ... Искам да чуя как се отричате от всичко, което заявявахте в продължение на години; как оценявате, че една политическа партия, която и да е тя, е тук благодарение на вота на българските граждани“, яростно обяви Атанасова.

Тя посочи провала на мнозинството вчера да прокара решение на казуса с държавните задължения към пътно-строителните фирми. Напомни, че депутатите от опозицията ще окажат решаващо влияние върху избора на управител на БНБ. И предрече: „Знаете ли какво ще се случи, г-н Иванов? Ще трябва да излезете тук и да призовете за оставка, защото не можете да се справяте с нищо.“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари