Бойко Борисов: Връщане назад би означавало капитулация

0
ГЕРБ подкрепя действията на кабинета спрямо руските дипломати
ГЕРБ подкрепя действията на кабинета спрямо руските дипломати

ГЕРБ подкрепя действията на кабинета спрямо руските дипломати

Докато не свърши тази война, всички действия на правителството, свързани с агресора Русия, ще бъдат подкрепяни, категоричен бе лидерът на ГЕРБ

ГЕРБ подкрепя действията на кабинета по отношение на изгонването на 70 руски дипломати и служители. Докато не свърши тази война, всички действия на правителството, свързани с агресора Русия, ще бъдат подкрепяни. Това заяви на брифинг лидерът на партията и бивш премиер Бойко Борисов.

Той подчерта, че в партията му също са на мнение, че има прекомерно присъствие не само на руски дипломати, но и на обслужващ персонал. Борисов обаче счита, че изгонването на руските дипломати е трябвало да се случи по друг начин.

"Ние с две ръце подкрепяме член 11 със съответствието с бройките на дипломатите и прекомерното присъствие на не само дипломати, но и на обслужващ персонал на Русия. Разбира се, това трябваше да се случи по друг начин - външният министър и премиер трябваше да се изправят и да съобщят пред хората. Има думички в дипломацията, които ясно казват как става. Да го обявят като решение на база доклад на службите, ако има такива. И ако няма, да поемат политическа отговорност. Да запознаят президента, да дойдат в парламента и ние щяхме да ги посрещнем на крака с аплодисменти", добави Борисов.

Той бе категоричен, че българското правителство не трябва да прави никаква крачка назад и има пълната подкрепа на ГЕРБ, защото "това би значело капитулация".

"Българският народ избра Кирил Петков за премиер - хубаво, лошо, но посоките и действията за привеждане съответствие трябва да бъде продължено. Никаква крачка назад и има пълната ни подкрепа. Връщане назад би означавало капитулация. Би значело отказ от суверенитет, а ние не трябва да го правим. Войната в Украйна трябва да спре и дотогава, макар и с абсолютно аматьорски действия, правителството трябва да бъде подкрепено", каза още Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че партията му е на страната на Украйна и евроатлантическия свят.

"Ако влезем в детайлите и глупостта им (на българското правителство - бел. ред), ще излезе, че не сме от тази страна на чертата, а ние сме. Затова се абстрахирам от имена, мога всякакви епитети да им сложа. Ние подкрепяме действията на българското правителство", повтори Борисов.

По думите на бившия премиер, отношенията с Русия могат да бъдат поправени, а непоправимо е изтичането на милиарди през тези месеци към руски компании за газ и ток. Той отново критикува правителството за покачването на цените на горивата.

"Българският народ обеднява с всеки ден и ще видите, че цената на хляба няма да падне сега", каза Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари