ГЕРБ: Петков, Генчовска и Янев да дойдат в парламента заради заплахите за националната сигурност

0
Десислава Атанасова  изрази надежда Кристиан Вигенин да направи всичко необходимо, за да има Председателски съвет, за да бъдат обсъдени конкретните заплахи за националната сигурност на България
Десислава Атанасова изрази надежда Кристиан Вигенин да направи всичко необходимо, за да има Председателски съвет, за да бъдат обсъдени конкретните заплахи за националната сигурност на България Снимка: БГНЕС / Архив

Десислава Атанасова от ГЕРБ поиска премиерът Петков, министър Генчовска и министър Янев да дойдат в парламента, след като МВнР на Русия съобщи, че руските предложения за сигурност включват изтегляне на силите на НАТО от България, предаде  БГНЕС

"Предстои среща на министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров със заместник-държавния секретар Антъни Блинкен в Женева. Току-що Министерство на външните работи на Русия обяви, че желае НАТО да изтегли войските на Аиланса от България и Румъния като начин за започване на преговорите. Това пряко засяга суверенитета на Република България. Правя процедура в почивката, която обявихте в 12.15 часа да бъдат поканени министър-председателят, министърът на външните работи, министърът на отбраната, за да може да обсъдим заедно заплахите срещу националната сигурност на България", каза в процедура по начина на водене председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Тя изрази надежда Кристиан Вигенин да направи всичко необходимо, за да има Председателски съвет, за да бъдат обсъдени конкретните заплахи за националната сигурност на България и евентуални бъдещи реакции или решения.

От своя страна водещият заседанието Вигенин заяви, че ще информира председателя на парламента Никола Минчев за искането на ГЕРБ.

"Не съм убеден, че веднага в тази почивка може да се сучи нещо, но разбира се, приемам вашата загриженост и вероятно НС ще трябва да реагира по някакъв начин", отговори Вигенин. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари