ГЕРБ отново "спаси" Борисов и Фандъкова от изслушване в парламента

0
БСП настояваше двамата да докладват за инцидента, при който след токов удар на столичния бул. "Акад. Иван Гешов" загина 16-годишно момче
БСП настояваше двамата да докладват за инцидента, при който след токов удар на столичния бул. "Акад. Иван Гешов" загина 16-годишно момче Снимка: БГНЕС / Архив

Управляващото мнозинство за трети пореден ден тази седмица спаси премиера Бойко Борисов и кмета на София Йорданка Фандъкова от изслушване в парламента

БСП настояваше двамата да докладват за инцидента, при който след токов удар на столичния бул. "Акад. Иван Гешов" загина 16-годишно момче.

Изненадващото е, че в петък предложението за изслушване на премиера и кмета дойде от председателя на парламента Цвета Караянчева. В предишните дни тя наричаше искането на опозицията "евтин пиар" и обвиняваше социалистите, че се опитват да натрупат дивиденти от смъртта на едно дете.

Не стана ясно как и защо Караянчева промени позицията си по въпроса. Тя призова народните представители "да гласуват по съвест". Резултатът обаче не беше по-различен от предишните дни. Предложението отново не бе прието от мнозинството.

Левицата обяви, че е имала 35 питания и 25 въпроса към Бойко Борисов, но те са отклонявани от ГЕРБ. А Караянчева отговори, че социалистите не са протестирали по надлежния ред.

В сряда от БСП настояха за изслушване на Фандъкова и Борисов. Това предизвика скандал между управляващите и опозицията и отхвърляне на предложението. В четвъртък скандалът се повтори, с единствената разлика, че искането беше внесено писмено като предложение за включване на точка в дневния ред на Народното събрание. В същия ден Борисов и Караянчева решиха да посетят завод за хидравлика в Кърджали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Иванчо пита баща си:
- Тате, какво е гола вода?
- Айрян без кисело мляко!

Харесай Дунавмост във Фейсбук