ГЕРБ: Няма да подкрепим нито един законопроект на МС

0
БОЙКОТ: ГЕРБ-СДС ще участва единствено в заседанията на НС
БОЙКОТ: ГЕРБ-СДС ще участва единствено в заседанията на НС

БОЙКОТ: ГЕРБ-СДС ще участва единствено в заседанията на НС

От ГЕРБ-СДС няма да подкрепят нито един законопроект на МС, докато няма реален механизъм, по който се вземат решенията, категорична бе Десислава Атанасова, председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС на брифинг пред журналисти.

"Нашата парламентарна група ще участва единствено в заседанията, които касаят приемането на българската Конституция, измененията и допълненията в нея", допълни тя.

"Въпреки че имахме постигната формална договорка с колегите от ПП-ДБ на лидерска среща, това, което наблюдаваме в последните часове е, че за пореден път не се спазват ангажименти", заяви Атанасова.

Тя заяви, че конкретният повод сега е решенията, които еднолично взема министърът на здравеопазването по отношение на болница "Пирогов". "Тази тема е дискутирана с нас и преди това и имахме личното уверение на министър-председателя, че няма да има политически намеси не само в сектор здравеопазване, но и в нито един обществен сектор, така че никой от управляващото мнозинство да няма самочувствието, че кадрува политически", каза Атанасова.

"Знаете, че темата за МВР, служби за сигурност, вълнуваше нас и вас и обществото в последния месец, но тази тема се измести от фокуса и вече се спекулира с темата "Здраве" - веднъж през грозния дебат в пленарна зала, сега вече започва политическо кадруване в търговските дружества", допълни тя.

Атанасова определи това като "недопустимо". Тя заяви, че е провела личен разговор с премиера Денков по отношение на болница "Пирогов" и той е дал заявка, че това няма да се случи, особено ако докладът не е подплатен с никакви доказателства.

"Денков очевидно не взема решенията, някой друг ги взема. Не знаем кой, вероятно министърът на здравеопазването", каза Атанасова.

По думите ѝ на лидерска среща, на която е присъствала е имало ясна договорка между Бойко Борисов, Христо Иванов и Асен Василев, че не им трябват повече трусове в управлението, а важно да се работи за приемане на държавен бюджет и за Конституция.

Атанасова се обърна към колегите си от ПП-ДБ и заяви, че те трябва да са наясно, че думите в политиката означават "отговорност", а според нея действията в политиката носят последици.

"Тази отговорност, ако искат да я носим заедно, а не чрез други мнозинства, които сме наблюдавали многократно, както тяхното мнозинство с БСП и "Възраждане" по темата "Лукойл", допълни тя.

Според нея е редно отново да седнат на масата и да се изяснят по всички теми.

"Ние многократно даваме един и същ сигнал - когато в едно управление заедно носим тежестта на отговорността пред българските граждани, следва и заедно да вземаме решенията", добави Атанасова. По думите й това за пореден път не се случва.

"Това означава, че ако желаят колегите да формират други мнозинства, както го правят многократно - три пъти по темата за дерогацията", каза тя.

Атанасова подчерта, че те не поставят условия, а искат партньорско отношение. Според нея някой умишлено търси провокации.

"Доверието между партньори се гради, но и много лесно се руши. Дотук ние считаме, че дадохме доверие в аванс и то огромно в своя мащаб, предвид, че ние сме първата политическа сила и подкрепихме правителство с мандат на втората, без реално хората да са ги излъчили като победители", припомни Атанасова.

"Очакваме те да преразгледат всичките си действия и да ги синхронизират с нас", заяви тя.

По думите ѝ се объркват кои са лидерите в ПП-ДБ и кой е министър-председателят. "Денков пое ангажимент пред нас, пред мен лично и очевидно той няма качествата на министър-председател, след като здравният министър взема решения без да ги съобрази с него", изтъкна Атанасова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Анчо
    Всички са в Народното събрание за да работят.Който не иска да работи да си ходи дома.СМЕШНИЦИ!!!
  • 4
    1
    Някойчо
    Къде се скри г-Н Б.Б.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари