ГЕРБ иска оставката на главния секретар на МВР

1
Поисканата вчера оставка на вътрешния министър Иван Демерджиев раздели народните представители
Поисканата вчера оставка на вътрешния министър Иван Демерджиев раздели народните представители Снимка: БГНЕС

Поисканата вчера оставка на вътрешния министър Иван Демерджиев раздели народните представители

Поисканата вчера от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов оставка на вътрешния министър Иван Демерджиев заради трагичния инцидент с убития граничен полицай раздели народните представители.

Днес зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов поиска, освен Демерджиев, оставка да подаде и главният секретар на МВР, предаде БНР.

"Ние поискахме вече оставката на вътрешния министър и настояваме на нея, както и на оставката на главния секретар на МВР, чиято работа всъщност е свързана с именно оперативното ръководство на този тип действия по охрана на границата. Очевидно е, че професионалното ръководство, политическото ръководство не са си свършили работата. Помните, че допреди години и половина за подобни инциденти не можеше да става въпрос.

Липсва координация между българското правителство и правителството на Република Турция в случая, както и с Гърция, по контрола на миграционните потоци. За съжаление наблюдаваме и пик в трафика на наркотици", каза Даниел Митов.

Искането на оставката на служебния министър Демерджиев е пресилено, защото проблемите по българо-турската граница не са резултат от неговата работа, заяви съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов.

"Ако вземем да разгледаме внимателно целия казус в дълбочина, трябва да си дадем сметка колко, 200 милиона мисля, че бяха похарчени за ограда и виждате какво е нейното качество. Така че сега от този криминален случай, между другото, такива драматични искания да се правят е несериозно. Според мен Борисов, вместо да си зарови главата в пясъка от цялата тази история, според мен изпреварващо иска да избяга от отговорност."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари