ГЕРБ иска БСП да се извини заради твърденията за неверни данни на НСИ

0
Александър Иванов: Не може да се отрече на лявото, че умело жонглира със статистиката
Александър Иванов: Не може да се отрече на лявото, че умело жонглира със статистиката Снимка: БГНЕС

БСП да се извини от трибуната на НС заради твърденията за неверни данни на НСИ за ръста на икономиката, поиска в декларация от името на ПГ на ГЕРБ Александър Иванов.

Без да сте в управлението, сте заплаха за българската икономика, коментира той.

Пенсиите, ръстът им и доходите на българските граждани са гарантирани от нас, а ниският им старт беше гарантиран от вас, посочи депутатът, цитиран от БТА.

Не може да се отрече на лявото, добави той, че умело жонглира със статистиката. Това, по думите му, не трябва да бъде използвано за подриване доверието в България, за очерняне пред инвеститорите.

През 2019 г. БВП възлиза на 118 669 000 000 лв. по текущи цени или на над 60 млрд. евро като на човек от населението се пада 8678 евро, цитира статистическа информация Александър Иванов. За миналата година БВП, по предварителни данни, нараства в реално изражение с 3, 4 на сто спрямо 2018 г.

Хвърлената от експерта на БСП Румен Гечев бомба за ръст на икономиката ни под един процент ни връщаше в безкрайната чакалня на чужди инвеститори, прочете още представителят на ГЕРБ. По думите му, социалистът е залепил и черно клеймо на България, че лъже стратегическия си партньор в лицето на ЕС.

БСП разчита на късата памет как държавата фалира в края на 90-те години на миналия век, закриването на над 20 банки и над 200 предприятия, три долара пенсии - това е ваш грях, припомни Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари