ГЕРБ и ДПС са едно и също лице. Те са Бойко Пеевски

5
В скритата договорка Бойко Пеевски е идеален - има си и ГЕРБ, и ДПС, и ИТН, че и Възраждане
В скритата договорка Бойко Пеевски е идеален - има си и ГЕРБ, и ДПС, и ИТН, че и Възраждане Снимка: СЕГА

В скритата договорка Бойко Пеевски е идеален - има си и ГЕРБ, и ДПС, и ИТН, че и Възраждане

ГЕРБ и ДПС са едно и също лице. Те са Бойко Пеевски. И това не е откритие от днес, не е станало ясно и вчера, та някой сега да обяснява, че не бил разбрал. Лицето Бойко Пеевски си избра Гешев. Сега избра и Сарафов. Бойко Пеевски добре общува и с президента - прави неговия човек златен пръст в следващата антикорупционна комисия.

И ако ще имаш “сглобка” (по Лена Бориславова в СМС до Десислава Атанасова, цитиран от Борисов) с Бойко Пеевски е добре това да бъде формално. Да има ясни правила - поне да опиташ да ги въведеш.

Щото иначе всякакви Трактори могат да асистират за срещи - къде тайни, къде явни, но всички те остават в зоната на скритата договорка. А в скритата договорка Бойко Пеевски е идеален - има си и ГЕРБ, и ДПС, и ИТН, че и Възраждане.

Когато много искаш да си в Министерския съвет и да викаш - ние ги принудихме да изберат наше правителство (това фактически не е вярно, защото ГЕРБ имат министри, излъчени от тях, просто не са партийни членове), но без да формализираш отношенията си с ГЕРБ изпадаш в комична ситуация. И не си смокинов лист. По-скоро изпълняваш функцията на чучело, зад което се скриват Бойко Пеевски и компания, а гаргите гледат теб.

По-лошото е друго: липсата на стратегия. Какво правиш, защо го правиш и колко време. Освен това, за да е честно.. не се возиш на Трактор, а явно казваш: имаме коалиция, заклещихме ГЕРБ (но и себе си) в нея. Всички останали PR изпълнения са безспорно умилителни, но дотам.

При сформирането на правителството имаше шест приоритета. Двата основни: антикорупция и съдебна реформа.

От антикорупцията явно се отказват тия, дето твърдят, че са излъчили Министерския съвет. Подкрепиха закона на ГЕРБ, който прави възможен всеки чадър над всеки политик. Текстове за конституционни промени още не сме видели.

Щеше да има спешна смяна на службите, щото Радев, руско влияние… не виждаме такава. Шефът на ДАНС трябваше уж да е първият сменен. Да не би Борисов и Радев да са се разбрали нещо по тая тема, та сега ротационните партньори да се налага да се разсейват?

Полина Паунова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари