ГЕРБ и БСП се скараха за датата на изборите

0
ГЕРБ искат изборите да са на 6 ноември, а БСП на 23 октомври
ГЕРБ искат изборите да са на 6 ноември, а БСП на 23 октомври Снимка: БГНЕС

Президентските избори да се проведат на 6 ноември, предлагат от парламентарната група на ГЕРБ. От БСП пък се обявиха за 23 октомври, предаде БГНЕС.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи пред медиите, че всички парламентарни групи, без тази на левицата, одобряват датата, която предлага ГЕРБ - 6 ноември, а евенатуален втори тур на 13 ноември.

"За нас подходящата дата за президентските избори е 23 октомври т.г. и днес финализираме това предложение в НС", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

От своя страна лидерът на БСП Корнелия Нинова не се съгласи с предложението на управляващите и се обяви за края на месец октомври. „Аргументът ни е - да може до края на октомври да приключи кампанията, гласуването, балотажа, ако има такъв, за да може ноември да бъде свободен месец за политическата и експертна дискусия за приемането на Бюджет 2017”, коментира тя. А бюджетът е сериозна тема, която вълнува всички и ще се отрази на всички. Не искаме избори през ноември да заглушават тази тема, подчерта Нинова.

Цветан Цветанов отговори, че ако изборите се проведат на 6 ноември, няма да има пречка за бюджета за догодина. Разговаряли сме както с финансовия министър, така също и с председателя на Бюджетната парламентарна комисия Менда Стоянова. Комисията си работи, няма абсолютно никакъв проблем или тълкуване в тази посока, че би могла да се наруши бюджетната процедура. Бюджетът ще бъде приет предполагам в края на ноември месец, както е обичайно, заяви Цветанов. По думите му, няма да се налага ваканция за президентските избори, но това ще бъде решено с останалите парламентарни групи.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари