ГЕРБ: 250 лева минимална пенсия е справедливо решение

0
Александър Иванов: Сами виждате плавното повишение, което увеличи многократно минималната пенсия
Александър Иванов: Сами виждате плавното повишение, което увеличи многократно минималната пенсия Снимка: БГНЕС

Сметките на опозицията за 300 лева минимална пенсия отново не се уповават на реални данни и статистика.

На практика това решение да бъде увеличена минималната пенсия на 250 лева е правилото, което ще позволи на фиска да остане стабилен и да повиши доходите на българските пенсионери в бъдеще. Сами виждате плавното повишение, което увеличи многократно минималната пенсия и искам да напомня, че голяма част от тези минимални пенсии отиват при хора, които нямат максималния осигурителен стаж, така че решението е справедливо.

Това заяви в предаването ''Плюс-минус'' в ефира на Нова телевизия народният представител от ПП ГЕРБ Александър Иванов във връзка с увеличението на минималната пенсия на 250 лева от 1 юли догодина.

По отношение на парите за майчинство Иванов посочи, че само у нас има платено майчинство в рамките на две години, както и данъчни облекчения за млади семейства.

"Освен това половината сума от тези 380 лева ще отидат при майката, ако тя реши през втората година да се върне на работа, което също се явява един вид стимул за връщане на работното място'', коментира той.

"Когато говорим, че искаме да дишаме по-чист въздух, е логично собствениците на старите автомоби да плащат малко по-висок данък. Просто замърсителят плаща и така е в цяла Европа'', каза в заключение депутатът от ГЕРБ.

"Когато предложихме идеята минималната пенсия да стане 300 лева, ние тази идея я обвързахме със средната работна заплата и с минималната работна заплата в страната, но за съжаление това не се осъществи'', коментира представителят на БСП проф. Румен Гечев.

"Имаме критики по отношение на предвидените разходи, защото не е редно да се увеличават разходите в сфери, които не са реформирани като например системите на здравеопазването и образованието'', каза още Гечев.

"Засега нямаме достатъчна подкрепа, но нашата позиция е категорична - 1 лев е финансов атентат срещу демокрацията. По този начин управляващите искат да поставят на колене опозицията'', коментира народният представител темата с партийните субсидии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари