Георги Свиленски: Служител на Областната управа се хвърли като лумпен и събори ограда върху мен

0
Ето такъв човек работи там. Подал съм жалби, каза депутатът от БСП
Ето такъв човек работи там. Подал съм жалби, каза депутатът от БСП Видео: bTV

Ето такъв човек работи там. Подал съм жалби, каза депутатът от БСП

"Дойдохме с колеги народни представители при Паметника на Съветската армия, бяхме информирани, че започват някакви действия. Зам.-областният управител беше от вътрешната страна на оградата, ние бяхме от външната. Полицията ни оказа съдействие да влезем до оградата. През входа зам.-областният управител каза, че нямаме право да влизаме и само той има достъп".

Това разказа пред журналисти депутатът от БСП Георги Свиленски, след като ръката му пострада и отиде в болница по-рано през деня.

"Говорейки си с него на полуотворена преграда, негов служител – засилвайки се от 3-4 метра, се хвърли върху оградата, която се стовари върху мен. Нарани ми ръката, не е сериозна травмата – лека телесна повреда. Подал съм жалби в полицията, извадил съм медицинско и оттук нататък този човек, който за мен засега е неизвестен, ще си понесе съответната отговорност", обясни Свиленски, предаде bTV.

По думите му по-тежък е проблемът как може един държавен служител да постъпва по този начин в центъра на София.

"Да се хвърля като лумпен – ето такъв човек работи в Областната управа. Доколкото разбирам е директор на дирекция. Полицията отказаха да ни предоставят името му, тъй като по закон нямат право", коментира още депутатът от БСП.

"Бяхме 5-6 души народни представители, от различни парламентарни групи. Раната ми беше много близо до сухожилие", допълни Свиленски.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова коментира случая в кулоарите на парламента и го нарече "абсурден и недопустим".

"Обръщам се към ГЕРБ-СДС и към ПП-ДБ, защото в момента областният управител е техен, мнозинството в София е тяхно - това са органите, които предприеха тези стъпки за премахване на част от историята на България: "Спрете!", призова Нинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    daskal
    Какво изобщо правите вие там? Какви сте, че да се разправяте с хората?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари