Георги Свиленски: Политиките на Румен Радев нямат нищо общо с желанията на социалистите

0
По думите на Свиленски, президентът е нарушил нормите и създава прецедент
По думите на Свиленски, президентът е нарушил нормите и създава прецедент Видео: bTV

По думите на Свиленски, президентът е нарушил нормите и създава прецедент

Президентът забави връчването на мандатите, без никой да го е искал. Сигурно държавният глава не е нарушил Конституцията, но е нарушил нормалните норми и създава прецедент за в бъдеще.“ Това каза председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски по bTV.

По думите му следващият президент може да държи мандатите 6 месеца.

„Парламентаризмът е застрашен и се измести управлението на друго място. Единственото обяснение за това удължаване е, за да работи служебният кабинет спокойно и необезпокоявано от никого. Нямам друго обяснение“, коментира Свиленски.

Той заяви, че има разлом между Румен Радев и българските социалисти, защото водените от него политики нямат нищо общо с желанията на социалистите.

„Ние знаем какво мислят те. Президентът трябва да бъде равно отдалечен от всички. Показа, че не е. В крайна сметка той сам призна, че се е намесил в кампанията на предишните избори с неговия служебен кабинет, създавайки политически проект. След това неговите министри какво правиха по студиата и по време на предизборна кампания. Така че тези самопризнания са от тяхна страна. политиките, които водеше служебния кабинет, нямат нищо общо с политиките, които очакват социалистите и левите хора, както обичат да казват от президентската институция“, коментира Свиленски.

Според него на предстоящите избори БСП ще има нова програма, свързана с модерното ляво.

Той коментира и дали е възможно обединение с Обединената левица, в която са Татяна Дончева и Георги Първанов

„Тези хора бяха депутати от БСП и станаха това, което са благодарение на БСП. Обединение ние сме предлагали на Дончева, ходихме, водихме разговори за коалиция. Тя поиска повече избираеми места, отколкото БСП. Единствената тема за разговор са избираемите места“, добави Свиленски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    плюс-минус
    Все си мисля, че ние, жените, управляваме света.
  • 4
    1
    Анализатор
    Тази сутрин по една от най гледаните телевизии у нас,гледах и слушах един от башовете в столетницата,Свиненски.Той тотално отричаше президентската институция и президента Р.Радев по конкретно.На всяка пета дума от оскъдните му изречения,той ломотеше колко много мисли за българския народ и как народа мисли за неговата партия.Забравил,че бсп от втора позиция преди години,се изсули на предпоследно масто в класацията за 48-то нс.Залитането към г-н Борисов,г-жа Нинова ще разбере колко е погрешен хода й,още на 02.04.23 г. Твърдото ядро на социалистите ще се разпадне,защото хората няма да "преглътнат"намеренията на председателката на бсп.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари