Георги Стоилов оглави Свободна зона - Русе

2
Това става в последния момент преди вота на недоверие  докато Корнелия Нинова все още е министър на икономиката
Това става в последния момент преди вота на недоверие докато Корнелия Нинова все още е министър на икономиката

Партийната смяна на изпълнителния директор на Свободна зона - Русе вече е факт

В Агенцията по вписвания са подадени документите на бившия депутат от БСП - Русе Георги Стоилов като шеф на Свободна зона и се очаква официално да бъде вписан в Търговския регистър на новия пост. Заедно с него ще има и нови членове на борда, който увеличава числеността си. Всичко това става в последния момент преди вота на недоверие към правителството, докато Корнелия Нинова все още е министър на икономиката, съобщи Русе Медиа.

На заседание на 16 юни едноличният собственик „Национална компания Индустриални зони“, който е под шапката на Министерство на икономиката, е отменил решението си за смяна на борда на Свободна зона - Русе. То бе атакувано и в Софийски градски съд заради мотивите. Бордът бе назначен след конкурс през ноември 2021 г. за срок от пет години, а мотивите за отстраняването му бяха неизпълнение на бизнес програмата, която реално чакаше одобрение в Министерството на икономиката.

Затова НКИЗ е взела соломоново решение. Досегашният борд от трима души, сред които изпълнителния директор до момента Магдалена Иванова, остава. Ръководството обаче се увеличава с още четирима души и така бордът става от 7 члена. Новите имена са на тримата, които трябваше да сменят изцяло ръководството на Свободна зона – бившия депутат от БСП Таско Ерменков, Станислав Младенов от столичната БСП и бившия русенски депутат Георги Стоилов, който се спряга като дясната ръка на Корнелия Нинова в Русе. Към тях е прибавен и Александър Пеев, бивш кандидат за депутат от БСП - София.

За изпълнителен директор е определен Георги Стоилов, а новите четирима членове са до провеждането на конкурс, но с 5-годишен мандат. На практика те реално ще имат мнозинство да прокарват своята политика. Не се изключва вариантът впоследствие да се вземе решение бордът да бъде отново редуциран до трима души и в него да останат само представителите на БСП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    18
    Групенфюрер Мюлер
    Очакват се едни 5 милиона лева да влязат в Зоната по проект, затова Корнелия бърза да уреди послушните си пионки там! Но тя заедно с PRO100Киро и Мравояда са борци против корупцията, против мафията и против всичко нечестно.....
  • 11
    17
    до 16
    Селянин, демек.
  • 12
    16
    Фотошопчо
    Само да добавя, че тази снимка е от поне 10-12 години, същият е като Елена Гунчева.
  • 14
    15
    Пенчо
    Го назначил да директор на строителен контрол, заедно с невнятната Магдалина да сэветват тия с незаконните строежи как да избегнат премахването им . Явно си селкори парици. Някой да е чул нещо незаконно построено да е съборено??? Няма и да чуете. Пенчо си е просто лай лай кучка и само пара в свирката
  • 15
    14
    СС
    като го гледам с тая тънка усмивка, има шанс маймунската шарка да го сподохи
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари