Георги Семерджиев е заплашвал полицай преди да стане главен герой в катастрофата с две жертви

9
Защо полицаят не е подал сигнал и Семерджиев не е задържан?
Защо полицаят не е подал сигнал и Семерджиев не е задържан? Снимка: Булфото

Защо полицаят не е подал сигнал и Семерджиев не е задържан?

След като по-рано през деня, преди тежката катастрофа с две загинали жени на тротоара, има информация, че основният заподозрян Георги Семерджиев е заплашвал полицай, защо полицаят не е подал сигнал и Семерджиев не е задържан? На този въпрос отговор нямаше от двама специалисти – Румен Дунев и Димитър Илиев.

Вместо да коментира въпроса на БНТ, Дунев заговори за готвените нови законови проблеми, които бяха коментирани на вчерашния протест на кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Арсеналски". Там за 11 дни са хванати над 100 нарушения, главно превишена скорост. Именно по този законопроект имаше коментар как за човек без шофьорска книжка има 600 лв. глоба, но Дунев наблегна как с промените щяло да има по-висока събираемост на глоби, предава Actualno.

Каквото и да направиш на пътя, то ще се размине – защото в крайна сметка глобите са прекалено малки, ще намериш начин на кого да платиш. Това заяви Димитър Илиев, бивш многократен рали шампион и зам.-председател на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата".

За Илиев в случая с Георги Семерджиев има криминално мислене. Колко още такива има на пътя? Как да ги спреш – ти трябва да ги затвориш, не може да сложиш до тях по един полицай, коментира Илиев пред БНТ.

Не знам реално какво повече да се направи, призна Илиев. Редно е с промените в Закона за движение по пътищата да се дадат повече правомощия на хора като г-н Илиев, в Агенцията по пътищата, настоя Дунев. Но Илиев заяви, че е позагубил надежда, защото в самата администрация и МВР проблемът с такива катастрофи не се припознава като сериозен.

Като те хванат с алкохол и наркотици, трябва поне 24 часа да лежиш в затвора, за да осъзнаеш. При второ нарушение - повече. "Тия хора са абсолютно умишлени убийци", каза Илиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 13
    2
    До 1
    #КОЙ ли Каскет може да е опънал толкова нагъл чадър?
  • 19
    1
    Странно
    Има нещо странно: Първоначално не му съобщаваха името, но явно са знаели кой е той. После часове наред са го държали в дома му без да вземат проби за наркотици и алкохол, което време намалява резултатите от пробите. При толкова много нарушения защо не е съден и осъден? Явно някой го пази!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари