Георги Рачев: Зарица Димкова е твърде далече от същината на туризма

0
Това коментира проф. Георги Рачев във връзка с номинираната за министър на туризма в проектокабинета "Денков"
Това коментира проф. Георги Рачев във връзка с номинираната за министър на туризма в проектокабинета "Денков" Снимка: БТА

Това коментира проф. Георги Рачев във връзка с номинираната за министър на туризма в проектокабинета "Денков"

"Туристическият бизнес няма нищо против личността на Зарица Димкова и нейното кариерно развитие, но тя е твърде далече от същината и съдържанието на туристическия бизнес. Особен е секторът "туризъм" и е единственият, който може да се възпроизведе 100% за една година. В този бизнес участват много хора. Затова искаме да има експерт или човек, който да е свързан с многоликия туристически бизнес".

Това каза по БНР проф. Георги Рачев от Алианса на туристическата индустрия в България във връзка с това, че част от туристическия бранш не одобрява Зарица Димкова, номинирана за министър на туризма в проектокабинета "Денков" от квотата на "Зелено движение" (част от "Демократична България"). От там очакват кандидатурата за този пост да бъде на човек от сектора, който е добре запознат с проблемите в него. Затова те изпратиха писмо до Николай Денков и Мария Габриел.

Димкова е била зам.-министър на външните работи в две служебни правителства, има опит като мениджър на големи международни проекти, завършила е дипломация и международни отношения.

"Месеци наред тя няма да може да влезе в същината на този бизнес. Туризъм не се прави от днес за утре. Димкова може да стане и министър на отбраната или на което и да е министерство. Но няма как да започне да се учи на туризъм. Искаме среща да кажем защо не сме съгласни с нейната кандидатура. Такава среща ни беше отказана".

В предаването "12+3" проф. Рачев подчерта, че е необходим диалог, тъй като въпросът касае прехраната на много български граждани. И допълни, че имат предложение за хора, които могат адекватно да заемат поста.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Що не бе?
    В нашият град само да имаш мааалка дръжавна влазт и си сексуално задоволен за 50 години напред. Кеф ти началничка на отдел, кеф ти чистачка, кеф ти от който отдел пожелаеш, то всяка пристава. Ама риска е че жена му дебне в засада и го фанала докато и орал задния двор. Абе миризлива и лай-лай Ня на история, която само тройката си знаят, и .........охраната и камерите.
  • 7
    1
    dgd
    Що пък да е далече от същината на туризма. Прилича на проститутка. Ще развиваме секстуризъм.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари