Георги Рачев: Времето през месец Май ще бъде динамично

0
В България първото море със свободно къпане е в края на май
В България първото море със свободно къпане е в края на май

В България първото море със свободно къпане е в края на май

Май е последният пролетен месец. Очаква се времето през месеца да е динамично, с температури в рамките на нормалното, а те вече се повишават в сравнение с април и средномесечните ще са в рамките на 15-17 градуса. Това каза климатологът проф. Георги Рачев, цитиран от Novini.bg 

Очаква се май месец да е с нормални валежи, летен тип, с купесто-дъждовна облачност, с типичната гръмотевична дейност, за малко време, но с висок интензитет, добави той.

Лятото засега се очертава да бъде нормално и малко по-топло от нормалното, особено август месец. По-валежна се очертава първата половина на лятото – от началото на юни до средата на юли. След това – по-сухо време, прогнозира климатологът.

В България първото море със свободно къпане е в края на май за тези, които обичат малко по-хладни води, а след 15 юни морето ще бъде прекрасно и температурата на водата трябва да е 21-22 градуса. В този период все още ги няма онези тълпи от туристи, които ще "налазят" морето, каза още проф. Георги Рачев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари