Георги Рачев: Мал шанс за детенцето, но това е непредвидимо

0
При гръмотевична буря трябва незабавно да се приберем от плажа, каза климатологът по повод удареното от мълния дете в Бургас
При гръмотевична буря трябва незабавно да се приберем от плажа, каза климатологът по повод удареното от мълния дете в Бургас Видео: bTV

При гръмотевична буря трябва незабавно да се приберем от плажа, каза климатологът по повод удареното от мълния дете в Бургас

В планинските райони, при морето, няма кой да го каже по-рано, че точно там ще има гръмотевична дейност, каза той

При гръмотевична буря трябва незабавно да се приберем от плажа. Това каза климатологът проф. Георги Рачев в „Тази сутрин“ по bTV.

Във вечерните часове на 20 юли дете беше ударено от мълния на плажа в Бургас. Момченцето е в много тежко състояние и битката за живота му продължава.

„Мал шанс за детенцето, но това е непредвидимо“, каза Рачев.

По думите му гръмотевичните бури е почти невъзможно да се предвидят, защото понякога се развиват в рамките на един час. „В планинските райони, при морето, няма кой да го каже по-рано, че точно там ще има гръмотевична дейност, допълни той.

Времето през следващите дни

Идващият студен фронт ще засегне единствено северната част от страната ни. В събота ще е топло, като най-топло ще бъде в Южна Италия и на Балканите. Може да бъдат регистрирани температури от 39 до 41 градуса.

За София температурите във вторник ще бъдат около 40 градуса, а в Пловдив – дори над 40.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари