Георги Рачев: Доста топло ще е до края на февруари

2
​В последните на февруари и първите дни на март месец ще има повече облачност и спад на температурите с 3 до 5 градуса, заяви проф. Рачев
​В последните на февруари и първите дни на март месец ще има повече облачност и спад на температурите с 3 до 5 градуса, заяви проф. Рачев

В последните на февруари и първите дни на март месец ще има повече облачност и спад на температурите с 3 до 5 градуса, заяви проф. Рачев

"Това беше застудяването. Уж Баба Марта трябваше да почне със здраво мартенско време, но лека-полека това се отмести напред във времето и ни чака доста топло време поне до края на месеца". Това каза климатологът проф. Георги Рачев в ефира на bTV. По думите му все още сме в отрицателна аномалия, защото февруари е по-студен от нормалното, но до 3 - 4 дни това ще се преодолее.

Проф. Георги Рачев даде пример с предстоящата събота, когато се очаква температурите да достигнат и до 20 градуса.

В последните на февруари и първите дни на март месец ще има повече облачност и спад на температурите с 3 до 5 градуса, допълни още той. Но уточни, че Балканите ще останат една от най-топлите части на Европа, за разлика от Италия, където имало прогнози за снеговалеж.

Проф. Рачев заяви още, че предстои по-скоро късно априлско, отколкото късно февруарско време.

Балканският полуостров се поразминава с глобалното затопляне и при нас глобалните температури не са толкова големи, особено през пролетта и есента, обясни климатологът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари