Георги Панайотов няма да търси обезщетение от "Луфтханза" за отказа да придружи сина му

0
За мен няма съмнение, че инцидентът се дължи на неграмотност и безхаберие, коментира посланикът в САЩ
За мен няма съмнение, че инцидентът се дължи на неграмотност и безхаберие, коментира посланикът в САЩ Снимка: Facebook

За мен няма съмнение, че инцидентът се дължи на неграмотност и безхаберие, коментира посланикът в САЩ

Посланикът на България в САЩ Георги Панайотов коментира случая с отменената услуга “придружаване на непълнолетен пътник” на самолетната компания "Луфханза".

По-рано днес той разказа, че авиопревозвачът внезапно е отменил заявения от него ангажимент с мотива, че България е част от Руската федерация.

Така Тео - 12-годишният син на дипломата се оказва без придружител на летището във Франкфурт.

Ето и развоя на историята към този момент и още от думите на Панайотов:

Благодаря на всички за съчувствието по проблема със съдействието за 12-годишния ми син по време на полета му през Франкфурт за София. Признателен съм за готовността на толкова много хора да подкрепят един притеснен баща.

Както писах, екипажът на самолета е помогнал на Тео да стигне до самолета за България и в момента той чака да се прибере у дома.

Даденото от авиокомпанията обяснение, че услугата “придружаване на непълнолетен пътник” е отменена, защото България е част от Русия, е абсурдно и скандално, но нямам никакво намерение да търся обезщетение. Със сигурност, обаче, ще поискам обяснение. Благодаря и за интереса от страна на медиите, но по този случай предпочитам да нямам медийни участия.

За мен няма съмнение, че инцидентът се дължи на неграмотност/полуграмотност/безхаберие. Което е много лошо, но не е драматично, камо ли пък трагично. Дано Тео го възприеме като житейска закалка и дано да не се случва на никого!

И само две думи към онези, които, дори в този случай, не успяха да надмогнат злобата, била тя лична или на политическа основа - опитайте се да бъдете добри, да бъдете умни, колкото и да е трудно, опитайте се да бъдете съпричастни към тези, които са в беда. И погледнете по-далеч от носа си. Светът е голям и интересен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    И ние очакваме
    Тези хора на държавни постове да защитават интересите на Българските граждани и фирми пред чужди държави. Абсолютни некадърници са се намесили на ключови държавните постове, голяма трагедия е цялата работа.
  • 4
    1
    Ха-ха-хах!
    Странно нещо е животът, нали другарю посланик? Забрави ли, че си завършил в Москва образованието си, напълно безплатно за теб?!! Само че Русия не прощава на предателите – даже и в Америка пак ви го тури! Нищо лично, приемете го като санкция към предател от бивш приятел!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари