Георги Лапчев: Когато мостът изглежда добре, не се правят изпитвания на бетона

0
Това заяви кметът на Царево по повод трагедията
Това заяви кметът на Царево по повод трагедията Видео: NOVA

Това заяви кметът на Царево по повод трагедията

Направихме всичко необходимо да спасим човешки животи и да предупредим хората. Не изпитвам притеснения. Това каза в ефира на NOVA кметът на Царево Георги Лапчев.

Градът беше наводнен след обилни валежи, а четирима души загубиха животите си. Прокуратурата обяви, че има данни за престъпление, в следствие на което след бедствието има жертви. Всички мостове са изчислявани за 100-годишен период напред, така че якостта на съоръжението, на което загубиха животите си майка и дъщеря, е било спрямо нормите, категоричен е градоначалникът.

На въпрос дали местната администрация има задължение да проверява здравината на мостовете, кметът заяви: „Кметът и администрацията отговарят по 230 закона. Сигурно някъде в някоя наредба може и да има някакъв срок. В крайна сметка, когато изглежда добре, когато няма обрушвания, не мисля, че някой ще тръгне да прави някакви задълбочени изпитвания на това бетонът здрав ли е, или не. Ако е имало обрушвания, ние сме го поправяли с частични ремонти”. По думите му са сменяни плочки и мостът е преасфалтиран, но основен ремонт няма спомен да му е правен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Ебандуране
    Липчев ади стига си лапал на боко макарите
  • 3
    2
    Аз
    Лапчев лапал, лапал, че чак се е осрал!
  • 8
    1
    Възмутен
    Боже, ела и си прибери вересиите. Този кмет говори абсолютни идиотизми.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари