Георги Константинов представи стихосбирката „Миг като вечност“

0

На 5 юни 2018 г. фоайето на Библиотеката се изпълни с почитатели на нежното творчество на един от най-обичаните поети на родната ни литература Георги Константинов.

Повод за гостуването на писателя е неговата най-нова стихосбирка „Миг като вечност“ (изд. „Хермес“), която съдържа 100 стихотворения за любовта. Водещ на събитието беше журналистката Иглика Пеева.

За „Миг като вечност“ Георги Константинов сподели, че съдържа стихотворения, писани преди 50 години, преди 5 години, преди 5 месеца. Поетът се върна в спомените си и разказа забавни случки от своя живот. Спомена и повода за написване на стихотворението „Динозавърът“, посветено на обгазяванията в Русе в далечните осемдесет години на миналия век.

Публиката не остави обичания поет без въпроси и изказвания. Йордан Палежев провокира поета с неговото стихотворение „Цар Ивайло“, Руденко Йорданов върна поета назад във времето със стих от първата му книга.

Георги Константинов благодари за поканата на Регионална библиотека „Любен Каравелов“, в която той се връща с огромно удоволствие заради четящите хора, обичащи неговата поезия и заяви, че срещата няма да е последна. Той подари на библиотеката уникалното издание „Как се ражда дракон“ с негова поезия и графикатури от Иван Газдов и стихосбирката „Неделен човек“.

В края на своето гостуване Георги Константинов получи читателска карта за Библиотеката, множество поздравления, а след това дари почитателите си с автографи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари