Георги Харизанов: Възможен е кабинет на ГЕРБ без Бойко Борисов

0
Борисов ще заложи на нови лица на изборите, заяви анализаторът
Борисов ще заложи на нови лица на изборите, заяви анализаторът Снимка: БГНЕС

Борисов ще заложи на нови лица и политики на предстоящите избори.

Това коментира пред БНТ анализаторът Георги Харизанов. По думите му е ясно, че рестарт и Борисов знаел това много добре. Според него управляващите показали такова желание за рестарт с проекта за нова Конституция. „Той не събра нужните парламентарни гласове, но беше отговор на исканията на протестиращите“, каза той.

Разместване на върха няма и е твърде рано да се говори за съдбата на ГЕРБ. Това показват всички последни социологически проучвания, където ГЕРБ е първа политическа сила“, каза експертът.

Според него не може да се говори за изпускане на контрола от страна на управляващите.

Можем да говорим за основателни критики, които те приемат и се опитват да отговорят и реагират. Никое управление не е съвършено, българското също. В тази пандемия всички се учат в движение и най-важното е да има диалог, както и да се решават проблемите максимално бързо. Мисля, че правителството прави точно това“, добави той.

По думите му протестите също имали своите основания, но всичко щяло да се реши на изборите..

Ако доверието в правителството пада, то трябва да работи по-добре. Същото важи за парламент и прокуратура. Абсолютно не съм съгласен с твърдението, че има наплив на интерес към извънпарламентарните партии. Измамно е и твърдението, че управляващите печелят от слаба опозиция. Напротив, те могат да печелят от силна опозиция, която показва ясно и аргументирано проблемите. За съжаление в България имаме много слаба парламентарна и извънпарламентарна опозиция“, категоричен бе Харизанов.

Според него темата за датата за изборите се използва отново за атака срещу управляващите. По думите му няма чак такова значение кога ще се проведат изборите.

„Напълно е възможен кабинет „Борисов 4″. Възможен е и кабинет на ГЕРБ без Бойко Борисов като министър-председател. Никога не казвай никога. Още повече самият Борисов намекна, че това може да е последният му мандат като премиер“, завърши Георги Харизанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари