Георги Гвоздейков: Бяхме саботирани за медицинските хеликоптери

1
Сега всичко трябва да се започне отначало, посочи той
Сега всичко трябва да се започне отначало, посочи той Снимка: БГНЕС

Сега всичко трябва да се започне отначало, посочи той

Първият хеликоптер за оказване на спешна медицинска помощ ще се достави до 15 декември, а останалите пет - до 2025 г. Това обеща наскоро министърът на здравеопазването Асен Меджидиев.

В средата на седмицата служебният кабинет реши да закрие държавното дружество "България Хели Мед сървисиз", което беше създадено от правителството на Кирил Петков с цел осигуряване на медицински хеликоптери за спасяване по въздух. Това звено оглавяваше Георги Гвоздейков, който е гост в студиото на „120 минути“ по bTV.

Дружеството беше закрито дни преди да подпишем договора за доставки на хеликоптера. Имаше две оферти. Бяхме в последната фаза на отхвърляне на жалба. Фирмата, обжалвала, е с 200 лева капитал и се занимава с аудиовизуална техника“, коментира Гвоздейков.

Нямаше мотиви за закриване на фирмата. Целта беше тя да стане авиационен оператор. Осигурихме най-сложното – екип, който да извършва дейността“, добави той.

Бяхме саботирани във всички процеси от администрацията на Министерството на транспорта. Най-реалистичният срок беше да подпише договора на 1 март. България щеше да има хеликоптер и екипаж от април. Сега всичко трябва да се започне отначало“, посочи Георги Гвоздейков.

„Още след трагедията в моето семейство започнах да следя. За 3 години има четири обществени поръчки, които не са факт. Всяка година има срокове. Сега има нови срокове. Не мога да повярвам, че ще се случи. Нещо, което беше готово, изчезва и сега трябва да се прави ново. Губи се време, губят се животи“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари