Георги Ангелов: Реалната цена на горивата е под 2,80 лева

0
Трябва да гоним намаление на цената, не само тази отстъпка
Трябва да гоним намаление на цената, не само тази отстъпка Видео: NOVA

Темата коментират Ваня Григорова и Георги Ангелов

Отстъпката от 25 ст. за горивата се е обезсмислила. Причината е, че бензинът и дизелът са поскъпнали поне с 30 ст., откакто мярката беше обявена. Такова мнение изрази в студиото на „Здравей, България” старши икономистът в „Отворено общество” Георги Ангелов.

Трябва да гоним намаление на цената, не само тази отстъпка. Самата цена да бъде намалена под 3 лв. Ние все пак получихме изключение от ембаргото на руския петрол и той е много евтин в момента. Себестойността е много под 3 лв. Трябва да работим да свалим тази надценка, обясни още той. По думите на Ангелов реалната цена на горивата е под 2,70 - 2,80 лв.

Икономистът от КТ „Подкрепа” Ваня Григорова подчерта, че цената не се формира само от разходите за добиване на ресурса, а и от очакванията на търговеца за бъдещите цени и доставки. „Когато ЕС налага санкции, това поражда у търговците несигурност дали в следващия момент ще купят и на каква цена. Поради което те изпреварващо увеличават цените”, обясни тя и подчерта, че има надценка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари