Георг Георгиев: Световната общественост не успя да предотврати смъртта на Навални

1
Българската позиция е много ясна и много категорична не само от началото на войната на Русия в Украйна, но още през 2014 г., когато Крим беше анексиран, подчерта той
Българската позиция е много ясна и много категорична не само от началото на войната на Русия в Украйна, но още през 2014 г., когато Крим беше анексиран, подчерта той Снимка: БГНЕС

Българската позиция е много ясна и много категорична не само от началото на войната на Русия в Украйна, но още през 2014 г., когато Крим беше анексиран, подчерта той

Със смъртта на Алексей Навални режимът на Путин демонстрира своята бруталност, безпардонност и ужас, който коства както на собствения си народ, но така също и на Украйна, на цяла Европа. За съжаление, това е всичко, което сме очаквали от този човек и от неговите подчинени.

Това заяви в коментар за БГНЕС Георг Георгиев, народен представил и бивш заместник-министър на външните работи.

„Много се надявам, че Алексей Навални ще остави след себе си много сериозна следа, но и много сериозен отпечатък на онези хора, които милеят наистина за човешките права в Русия, които знаят каква е стойността на свободата, които разбират какво означава да имаш собствена воля и най-вече силата да я преследваш и да дадеш в крайна сметка и живота си за нея“, каза Георгиев, като добави, че там има и една друга група, която се бори точно за обратното.

Георгиев вярва, че на Европа, както и на хората, които в момента са в Украйна – тези, които дават отпор на режима на Путин, това ще им подейства като още по-голям стимул, като още един, макар и печален, но много силен импулс да продължат да се съпротивляват на Путинова Русия.

И в крайна сметка тази война ще бъде спечелена в името на Навални, но и на всички като него, които изгубиха живота си в борбата с този тиранин“, отбеляза той.

Георгиев подчерта, че си отиде един много силен глас. „Един човек, който не само има дързостта и куража да се противопостави на това човеконенавистническо управление в Руската федерация, но и човек, който разбираше вероятно къде отива, и се прибра в Русия, след като беше направен първия опит за неговото убийство с невропарализиращото вещество „Новичок“, въпреки това той се възстанови и се върна. Беше осъден, беше местен по затворите, по концентрационните лагери на Путин, докато не се стигна до днешния тъжен край“, допълни той и изрази съжаление, че по никакъв начин световната общественост не успя да го предотврати.

Българската позиция е много ясна и много категорична не само от началото на войната на Русия в Украйна, но още през 2014 г., когато Крим беше анексиран. „Ние винаги сме били на страната на правдата в този случай. Аз знам, че никакви нормални и познати на демократичния свят апели към диктатора Путин няма да го трогнат. Но така или иначе отново се връщам на това, че фигури като Навални и примера, който той даде със себе си, с живота си, с работата, която осъществи до момента, ще бъдат още по-силно чути и съпротивата на свободния руския народ, на онази част от народа, която има потенциала да се съпротивлява на Путиновия режим, ще бъде инспирирана от хора като Навални“, подчерта Георгиев.

По думите му Украйна трябва да спечели войната в името на всичко, което Европа и нормалния западен свят вярва. „Много се надявам, че в самата Русия ще се намерят сили, хора още много такива като Алексей Навални, които да разберат, че тази бездна, към която ги тегли Путин, към която режимът очевидно е устремил собствената си държава, е много дълбока и падането в нея ще бъде наистина необратимо“, каза още той.

Бог да го прости! Това, което той създаде като демократично мислене в света, ще се запази и ще се интензифицира допълнително“, заключи Георгиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    2
    герги ли си или георг
    Що не отиде да го пазиш в затвора, ако беше отишъл, на, щеше да е жив!
  • 8
    1
    чичомиткобрат
    Нормално, след като световната общност са хора, които за жалост са умствено промити от западна комунистическа пропаганда на масоните сатанисти и не могат и не искат да си отворят очите и да си отпушат ушите, за да разберат, че тоя са го убили техните любими лидери от запада, защото вече не им е бил полезен и това е отговора им да демонизират Русия заради интервюто с Путин, което им срина 2 години пропаганда. Голям майтап. Жалко че тоя глупчо се е вързал на лъжите на западните комунисти и си е пропилял живота да им вярва, че ще го направят известен герой в световната история...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари