Генералният директор на БНР: Недостойно е да подам оставка

0
Няма да допусна политически натиск върху БНР, отсече Светослав Костов
Няма да допусна политически натиск върху БНР, отсече Светослав Костов Снимка: Надежда Чипева / Дневник

Генералният директор на БНР Светослав Костов даде 20-минутно неубедително интервю за "12 плюс 3", "за да успокои обстановката в радиото".

Той е изненадан, че "предизборната кампания започна много рано" и с това свързва избухналия скандал с отстраняването и връщането на съдебната репортерка и водеща Силвия Великова. Но скандалът с нея не е свързан с кампанията за местните избори, а с протестите за избор на нов главен прокурор. Самият той отново не обясни ясно какво се е случило със Силвия Великова, а името на Иван Гешев бе старателно избягвано. Той не бе в състояние да обясни и какъв точно е техническият проблем, довел до спирането на "Хоризонт" за 6 часа на 13 септември, независимо че е резолирал докладната записка на техническия директор положително - "доверих му се". Но от друга страна не допуска техническият директор да е целял да навреди на "Хоризонт", нещо, за което го разследва прокуратурата.

"Не мисля, че нечия оставка би решила една криза", заяви Светослав Костов. "Когато се стигне до напрежение и криза, най-лесният начин е да си тръгнеш – дали е най-достойният, не съм убеден. В дните от петък до понеделник каквото и да беше изказано, щеше да бъде интерпретирано по най-различни начини. За мен е по-важно да се възстанови нормалната спокойна обстановка за работа. Предстои ни нещо изключително важно – едни местни избори, които, както се оказва, няма да бъдат изобщо леки. Аз до момента не съм виждал една такава кампания, която започна толкова рано под една или друга форма“, коментира той.

Не съм допуснал натиск, заяви той и отрече причината за случилото се не е натиск отвън, на което водещата Даниела Якова не му повярва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари