ГДБОП разби организираната група за рекет

1

Разбита е организирана престъпна група за рекет, насилствена принуда, палежи и побои в Плевен.

Това съобщиха на извънреден брифинг на прокуратурата, предаде Канал 3.

"Операцията беше планирани в последните седмици, но работата започна в средата на миналата година. Въпросните лица си бяха повярвали, че никой не може да ги пипне на местна територия и поради тази причина стратегията да не ползваме местни сили. Всички бяха изненадани, че ги намираме по леглата”, обясни главен комисар Ивайло Спиридонов от ГДБОП.

Към наказателна отговорност са привлечени пет лица, като по всяка вероятност Камен Балбузанов - Куката е ръководител на групата. В тяхна кола са намерени множество документи за дарена земя. 

Двама са оказали съпротива при ареста като единият - Ивайло Бировски, е ударил с висока скорост полицейски автомобил при гонка. Няма пострадали служители при акцията, само по две коли на униформените има щети. 

"Имаме данни за лица, които са бити и насилвани да даряват земята си. Призоваваме ги да се свържат с нас и да ни разкажат какво се е случило", призова Спиридонов. Той обясни, че много от местните хора са уплашени, но Специализирана прокуратура и ГДБОП дадоха гаранция, че ще предложат защита.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари