Газстанцията в комплекс Дунав вече е общинска

0
Общината трябва да приеме като дарение газстанцията в комплекс "Дунав"
Общината трябва да приеме като дарение газстанцията в комплекс "Дунав"

С рекорд за време приключи четвъртото заседание на Общинския съвет, пише вестник "Бряг".

За по-малко от час и половина старейшините гласували предложените в дневния ред 30 докладни. Дебат имало само по една точка – тази, по която Общината трябва да приеме като дарение газстанцията в комплекс "Дунав".

Старт на дискусията дал председателят на групата на Патриотите Галин Григоров с изказването си, че хората му няма да подкрепят предложението.

"Бакалските или простите сметки показват, че за пет години Общината ще загуби 168 800 лева, после ще получи амортизиран обект", заявил съветникът. И попитал дали няма да бъде ощетена и фирмата, която си дава газстанцията. Става дума за предложение на фирма „Адакс Рибчеви“ ООД, която досега е плащала наем на Общината, но договорът е изтекъл. Няма начин контрактът да се поднови, тъй като съоръжението е на територията на спортен комплекс. Затова управителят на дружеството Росен Рибчев предлага да дари на Община Русе собствената модулна газстанция, но да си я ползва още 10 години. Местната администрация обаче променила срока наполовина и собственикът на станцията се съгласил.

В отговор на Галин Григоров кметът Пламен Стоилов заявил, че в Общината не се правят бакалски сметки. Освен това няма как да има загуба, след като няма приход, уточнил Стоилов. "Или има газстанция, или няма. Ако я няма, ще бъдат загубени работни места, а над 800 клиенти са поискали в подписка да я има. Водили сме се единствено и само от интереса на гражданите", подчертал кметът. Уточнение внесъл и юристът от ГЕРБ Емил Милушев.

Той пояснил, че  сравнение за приходи и разходи не може да се прави, защото ако не се приеме дарението, на това място повече няма да има търговски обект. Галин Ганчев от реформаторите бил категоричен, че той и колегите му занапред няма да одобряват предложения на терени за спорт да се прави нещо друго. Само в конкретния случай обаче десните щели подкрепят докладната записка, защото е в интерес на хората. Според Иво Пазарджиев от Патриотите, на Общината не й трябвала газстанция. Обратно мнение изразил Александър Неделчев от БСП. Той направо предложил Общината да влезе в бизнеса с горива. Пример в подкрепа на това дала д-р Константинова от РБ, която разказала, че в Силистра Общината е купила бензиностанция с газстанция.

В края на дебатите д-р Чакърян от ГЕРБ заключил, че не е работа на Общината да подкрепя или не нечий бизнес, а да обезпечи хората от квартала. В резултат на гласуване предложението влязло в сила.

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари