„Газпром“: Русия има запаси от газ за следващите 100 години

0
Някои от нашите находища ще работят и ще осигуряват газ за страната и през 2120 година
Някои от нашите находища ще работят и ще осигуряват газ за страната и през 2120 година

Някои от нашите находища ще работят и ще осигуряват газ за страната и през 2120 година, съобщиха от „Газпром“

Русия разполага със запаси от газ за следващите 100 години, като някои от находищата ще продължат да осигуряват газ дори през 2120 г., заяви главният изпълнителен директор на „ГазпромАлексей Милър по време на конферентен разговор по повод Деня на работниците от нефтената и газовата промишленост, предаде БГНЕС.

„Нашите потребители, руснаците, ще имат достъп до евтин и надежден енергиен ресурс. Особено важно е да се отбележи, че потребителите в страната имат голяма възможност да бъдат оптимистично настроени по отношение на газовото бъдеще на страната. Защо? Защото имаме резерви за следващите 100 години. Знаем, че някои от нашите находища, които са в процес на разработване, ще работят и ще осигуряват газ за страната и през 2120 г.“, каза той.

„Тези показатели са възможни най-вече благодарение на създаването и развитието на новия център на руския добив на газ в Ямал“, отбеляза Милър.

„Подготвяме се за пускането в експлоатация на находището „Харасавей“ и започваме разработване на дълбоките залежи на находището „Бованенково“. И както винаги в „Газпром“, ние също така създаваме съответните газопреносни мощности за новите находища в синхрон“, подчерта ръководителят на „Газпром“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    410
    Става..без него ще палиш огън на поляната и печеш шишарки и кестени..
  • 2
    1
    чукча
    става ли за ядене?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари