"Газпром" е обещал на "Булгаргаз" да не спира доставките за България

0
"Булгаргаз" може да предложи природният газ да поевтинее с 18 процента през следващия месец
"Булгаргаз" може да предложи природният газ да поевтинее с 18 процента през следващия месец

Сдружението може да предложи природният газ да поевтинее с 18% през следващия месец

Доставките на природен газ от Русия не са застрашени, каза изпълнителният директор на "Булгаргаз", който се включи онлайн в откритото заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране, предаде NOVA

По време на заседанието стана ясно, че "Булгаргаз" може да предложи природният газ да поевтинее с 18 процента през следващия месец.

"Миналата седмица бордът на директорите имаше разговор с колегите от "Газпром". Нямаме никакви притеснения, никакъв знак, че ще има прекъсвания на доставките", изтъкна Павлов пред КЕВР.

Той добави, че от "Газпром" са потвърдили, че доставките на природен газ ще се изпълняват не само в България, но и в региона и Европа. Руската компания е уверила, че ще изпълнява стриктно договореностите и ще доставят количествата природен газ.

Към настоящия момент България получава максимално възможните количества природен газ, които азерският доставчик се съгласява да достави, каза още изпълнителният директор на "Булгаргаз".

По думите му сключените споразумения са изцяло в интерес на българската страна. Те изключват възможността азерската страна да активира наказателна клауза по договора, отчитайки липсата на това договорно трасе. В случай, че е нямало такива договорни споразумения, "Булгаргаз" не само, че е нямаше да има възможност да получава азерски природен газ, но и щеше да заплаща и санкция за количества, които не може да получи, отбеляза Павлов.

Той посочи, че тези временни споразумения дават възможност на българския пазар да достигат количества природен газ, които са по договорната цена още от първия ден на доставка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари