Гърция пропищя от измама с български коли

0
Хит е Alfa Romeo, чийто километри са върнати от 284 000 на 143 000
Хит е Alfa Romeo, чийто километри са върнати от 284 000 на 143 000

Хит е Alfa Romeo, чийто километри са върнати от 284 000 на 143 000

Гърция изпищя от внесени коли със значително превъртян километраж, като естествено беше цитирана България. Измамата е често срещано явление въпреки непрекъснатите опити на съседите да прогонят мошениците.

Един от тях е задължителен регистър на внесените употребявани автомобили (МЕМО). Нарушителите отиват на прокурор, но това не спира мафиотските структури. Фалшифицирането на километража е най-честото явление. Естествено, пробегът се връща, понякога безсрамно, пише Automedia.bg.

Като пример медиите в Гърция сочат внесена от България Alfa Romeo Giulia, която по обява е изминала 143 000 километра. В действителност е навъртяла значително повече. Техник, с помощта на съвременни електронни системи, успя да разкрие действителния пробег на автомобила. Той е изминал над 284 000 километра до март 2023 г., докато през 2021 г. вече е бил надхвърлил 245 000 километра.

Показана е и оригиналната обява на български. Става въпрос за дизелов модел със 150 коня, произведен през 2017 година. За него продавачът иска 36 900 лева. Не е ясно на колко е бил спазарен.

Властите съветват купувачите да бъдат внимателни и да търсят дилъри с добра репутация, които имат пълна и истинска история на автомобила. По закон в Гърция всички вносители (дилъри и частни лица) на употребявани превозни средства трябва да регистрират данните за всяко употребявано превозно средство (пътнически, автобус, камион) в цитираното МЕМО. Това трябва да става до 20 календарни дни от датата на заявлението за издаване на първо разрешение за регистрация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    до 1
    Дизел, и подарък да ми го дават, пръчката с която ще го изръчкам далеч от мен повече няма да я пипнa.
  • -2
    1
    БКС
    Малко пари е струвала трябвало е по скъпа да е все пак това не каква да е кола
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари