Гърция премахна маските на обществени места, но не и в градския транспорт

0
Увеличават се екипите за безплатно тестване в туристическите райони
Увеличават се екипите за безплатно тестване в туристическите райони Снимка: DPA

Увеличават се екипите за безплатно тестване в туристическите райони

От днес в Гърция се отменя административната глоба за гражданите, които не носят маска на обществени места, т.е. маските престават да са задължителни на открито, както и на повечето закрити места, но остава препоръка за употребата им там, където гражданите преценят за нужно, особено по отношение на уязвимите групи, съобщи АНА-МПА, цитирана от БТА.

Поради затихването на пандемията и по предложение на експертната група между 1 юни и 15 септември се отменя задължението за носене на маска, включително в обществения транспорт, където пътниците имат определени номерирани места, т.е. в самолетите, влаковете и междуградските автобуси.

Задължителна остава маската в болниците, домовете за възрастни хора и подобните центрове, както и в градския транспорт.

Засега остава отворен въпросът за употребата на маска във фериботите. Гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис каза в понеделник, че експертната комисия ще обсъди въпроса тази седмица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари