Гърция посреща туристи от средата на май, как ще влизат българите в страната

0
Туроператори отчитат интерес към хотелите с по-висока категория в Гърция за лятото. Не очакват по-ниски цени заради пандемията. Но възможността да се пътува и с антитела ще увеличи потока на пътуващите
Туроператори отчитат интерес към хотелите с по-висока категория в Гърция за лятото. Не очакват по-ниски цени заради пандемията. Но възможността да се пътува и с антитела ще увеличи потока на пътуващите Видео: bTV

По 90 хиляди българи ще пътуват месечно към Гърция през лятото, прогнозират експертите

С ваксина, отрицателен тест или антитела, Гърция ще посреща туристи от средата на май. Южната съседка планира да отвори курортите за чужденци, ако епидемичната обстановка позволява, предава bTV.

Почивката на Халкидики миналата година излиза по-скъпо от обичайното на Тони Ушева заради PCR тестовете. Затова за това лято взема друго решение.

"500 лева просто е безумие и така решихме ваксина да си сложим, специално заради това си направих ваксина“.

Три са изискванията, които гръцките власти ще имат към туристите, за да ги допуснат до хотелите в курортите:

„Хората, които са се ваксинирали, имат негативен тест или са се възстановили от болестта и имат антитела, са добре дошли в Гърция и ние ще ги приветстваме“.

Туроператори отчитат интерес към хотелите с по-висока категория в Гърция за лятото. Не очакват по-ниски цени заради пандемията. Но възможността да се пътува и с антитела ще увеличи потока на пътуващите, казват от бранша:

Много хора в България не правят официален PCR тест, което означава, че те пък всъщност ще имат антитела, което означава, че се увеличава броят на хората, които ще могат да се възползват от почивки в Гърция, каза Дарина Стефанова.

По 90 хиляди българи ще пътуват месечно към Гърция лятото, прогнозират експертите:

„Ще се качат обемите, но няма да има тези интензивни пътувания, тъй като от една страна нямаме достатъчно ваксинирани, от друга страна имаме малък брой с антитела и най-много ще бъдат тези, които ще бъдат PCR-тестовете, а това като цяло влияе негативно върху пътуванията“, заяви Румен Драганов.

Българите, притежаващи имот в Гърция, се очаква също да пътуват до там лятото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари