Гърция иска 376 милиарда евро репарации от Германия

0
Гърция сериозно възнамерява официално да поиска много по-големи репарации от Германия
Гърция сериозно възнамерява официално да поиска много по-големи репарации от Германия Снимка: Dreamstime

Гърция сериозно възнамерява официално да поиска много по-големи репарации от Германия, отколкото бе смятано досега, и тази тема ще бъде на дневен ред по време на посещението на немския президент Франк-Валтер Щайнмайер в Атина, пише в. „Билд“.

Вестникът се позовава на тайно проучване на комисия в гръцкия парламент и съобщава, че Атина смята, че Германия трябва да й изплати близо 376 милиарда евро за щетите, нанесени на Гърция от нацисткия режим в Германия през Втората световна война, пише Монитор.

Според шефа на комисията по репарациите в гръцкия парламент Триантафилос Митафидес темата за рапарациите се споменава при всяка възможност от гръцкия президент Прокопис Павлопулос, но за съжаление само при възпоменателни мероприятия по селата, пострадали от нацистите. Митафидес е на мнение, че посещението на немския президент Щайнмайер в Атина е добър повод двамата държавни глави да се разберат по този въпрос.

„Докладът ни и общата сметка, която сме направили, не се базират на спекулации или догадки, а на официални документи. За в случая не важи никакъв срок на давност“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари