Гърците изкупиха шоколадовите ни бонбони

0
Гръцките шопинг туристи изкупуват масово стоки от българските магазини
Гръцките шопинг туристи изкупуват масово стоки от българските магазини

Шоколадовите бонбони станаха тотален хит сред гръцките шопинг туристи, пише Стандарт нюз.

Преди големия християнски празник Великден чужденците масово изкупуват от Благоевградско шоколадови изделия в промишлени количества.

Увеличение на гърци отчитат в последните няколко седмици търговците в Петрич и Сандански.

В пазарните дни в двата южни града пристигат автобуси и автомобили от южната ни съседка. Туроператори на юг от границата организират с голям успех екскурзии, най-вече за пенсионери, до България.

Целта на туристите е да направят обиколка на магазините в двата града преди Великден и да си купят евтини и качествени стоки. Пазаруват всичко, от хранителни продукти през прах за пране и дрехи до зарзават.

Мнозина купуват малки сувенири за своите близки за великденските празници. Възрастните гъркини не пропускат да си вземат тигани и тенджери на ниски цени в сравнение с тези в родината им.

"Търсят трайни хранителни продукти, които да подредят на великденската трапеза, най-вече шоколадови изделия. Не смеят да купуват яйца, пък и е още рано. Най-голям е напливът в навечерието на празника. Тогава правят сериозни обороти, но за всяко нещо се пазарят", споделят търговци в южния град.

Не по-различно е положението и в Гоце Делчев, където също е пълно с гърци.

"Пълним торбите с различни храни. За Великден купуваме много дрехи, обувки и сувенири за подаръци. При вас стоките са два пъти по-евтини", казва Йоанис Константинидис, който живее в село до град Като Неврокопи.

Източник: Стандарт нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари