Гърци подкрепят и двете страни на конфликта в Израел

0
Палят свещи пред синагогата в Атина и протестират в защита на палестинците
Палят свещи пред синагогата в Атина и протестират в защита на палестинците Снимка: ЕПА / БГНЕС / Арвхив

Палят свещи пред синагогата в Атина и протестират в защита на палестинците

Гърците застанаха от двете страни на военния конфликт в Израел. Палят свещи пред синагогата в Атина и протестират в защита на палестинците, съобщи БНР.

В синагогата в Атина се проведе панахида в памет на загиналите в Израел. Присъстваха членове на еврейската общност в гръцката столица, както и много граждани. Присъства също председателят на гръцкия парламент, министри и висши гръцки духовници. Постоянен е потокът от хора, които палят свещи пред църковния храм в знак на съпричастност към изпитанията на израелския народ.

Председателят на еврейската общност в Атина нарече Хамас "терористи".

В гръцките църкви духовниците отправят молитви за мир и прекратяване на убийствата и от двете страни.

В същото време активисти на левите партии и неправителствени организации организират всеки ден протести в защита на палестинците.

Депутатите от парламентарната група на Комунистическата партия заявиха, че подкрепят палестинския народ и обвиниха Израел в "окупация" на палестински земи.

Комунистите организират и в следващите дни протести.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари