Гарантираха бюджета до 10 юни

0
Ако не се приеме ново удължаване или пък нов бюджет, ще има проблеми с редица плащания, предупреди Росица Велкова
Ако не се приеме ново удължаване или пък нов бюджет, ще има проблеми с редица плащания, предупреди Росица Велкова Снимка: БГНЕС

Ако не се приеме ново удължаване или пък нов бюджет, ще има проблеми с редица плащания, предупреди Росица Велкова

С 19 гласа „за” Комисията по бюджет и финанси на Народното събрание прие ново удължаване на Закона за бюджета за 2022 година, предаде Нова телевизия.

Срокът на удължения бюджет изтича на 10 юни и ако не се приеме ново удължаване или пък нов бюджет за 2023 година, ще има проблеми с редица плащания, предупреди депутатите служебният финансов министър Росица Велкова.

Към края на май дефицитът по Консолидираната фискална програма е 1,2 млрд. лева или 0,6% от прогнозния брутен вътрешен продукт. Фискалният резерв е 10,1 млрд. лева, каза Велкова, но уточни, че само малка част от парите от резерва могат да се ползват за плащания. Тя каза, че предстоят плащания от 4,1 млрд. лева по проекти по оперативни програми на ЕС, както и 1,3 млрд. лева по Плана за възстановяване и устойчивост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари