"Галатасарай" смени името на стадиона си по заповед на Ердоган

0
Очаква се "Бешикташ" също да промени името на стадиона си
Очаква се "Бешикташ" също да промени името на стадиона си

"Галатасарай" стана първият турски клуб, който преименува стадиона си, след като президентът Реджеп Ердоган нареди думата "арена" да бъде премахната от имената на съоръженията.

Досега стадионът бе "Тюрк Телеком Арена", но вече ще се казва "Али Сами Йен Спортс Комплекс Тюрк Телеком", пише Вестник СЕГА.

В петък Ердоган обяви, че е против думата "арена" и припомни за какво са се използвали арените по време на Римската империя. Президентът съобщи, че е инструктирал спортния министър Акиф Килич да я премахне от имената на всички стадиони и зали.

"Против съм думата "арена". Разбира се, знаете за какво са се използвали арените в миналото. Там хора са били разкъсвани на парчета. Ще премахнем думата "арена" от имената на стадионите. Какво значи "арена"? Нямаме такава дума в нашия език, трябва да развиваме нашия език", каза Ердоган по време на реч в Истанбул.

Очаква се след "Галатасарай" друг турски гранд - "Бешикташ", също да преименува стадиона си, който в момента носи името "Водафон Арена". "Бурсаспор" играе на "Тимсах Арена", "Коняспор" - на "Торкуарена", "Трабзонспор" - на "Медикал Парк Арена", а "Мерсин" - на "Мерсин Арена". Мярката засяга и най-голямата спортна зала в страната - "Юлкер Спортс Арена", където играе баскетболният "Фенербахче", който спечели Евролигата миналата седмица.

Източник: Вестник СЕГА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари