"Галъп": 30% избирателна активност към 15:00 часа

0
По официални данни на ЦИК избирателната активност в страната към 12:00 часа е била 18,14%
По официални данни на ЦИК избирателната активност в страната към 12:00 часа е била 18,14% Снимка: БГНЕС

Около 30% е била избирателната активност към 15:00 часа по данни от екзитпол на социологическа агенция „Галъп“

Това обяви социологът Първан Симеонов в ефира на „Неделята на NOVA”. По официални данни на ЦИК избирателната активност в страната към 12:00 часа е била 18,14%.

Най-ниската избирателна активност е отчетена в Кърджали - 12%. Най-висока е в Сливен - 25%.

Към 10:00 часа тази сутрин ЦИК отчете 7,58 процента избирателна активност за страната. Активността е с близо 0,8 на сто по-ниска от отчетената към същия момент на предишния парламентарен вот през 2017 година.

От Избирателната комисията обявиха на брифинг, че всички секции в страната работят. По отношение на тези в чужбина има една единствена, която не е открита заради пандемичната обстановка. Местните власти не са разрешили това да се случи.

„Имаме няколко жалби. Някои от вас може да са разбрали, че има проблеми и с листите в Добрич. Те не са толкова категорични, колкото в Търново. Разместванията са периферни. Това се отнася само до гласуването с машина”, казаха още от ЦИК.

По данни на ЦИК най-висока е избирателната активност в Сливен - над 24%, а най-ниска - в Силистра.

„Има процедура, която гарантира, че подадените машинно гласове няма да се изгубят, след като машината се е развалила. Гласуването просто ще продължи чрез бюлетини. Подадените гласове ще бъдат отчетени”, обявиха още от ЦИК.

12 630 са секциите, в които българите ще могат да упражнят правото си на глас. 283 са подвижните секции. Карантинираните ще бъдат обслужени от 46 секции.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари