Гълъб Донев: Заварихме държава на пауза, но променихме живота на българите към по-добро

1
Постигнатите резултати се дължат главно на екипния принцип за работа, заяви още Донев
Постигнатите резултати се дължат главно на екипния принцип за работа, заяви още Донев Снимка: БТА / Владимир Шоков

Постигнатите резултати се дължат главно на екипния принцип за работа, заяви още Донев

"Заварихме държава "на пауза", в която връзките за взаимодействие бяха прекъснати", заяви служебният премиер Гълъб Донев на открито заседание за свършеното от кабинета през последните близо шест месеца.

"Това служебно правителство е най-дълго управлявалото временно правителство, което нямаше дори 100 часа кредит на доверие", посочи премиерът. Според него то е правителство на действието в екип.

Гълъб Донев припомни, че кабинетът се е справил отлично с организацията и подготовката на предсрочните избори на 2 октомври 2022 година. "Изборите преминаха прозрачно и в съответствие със закона. Съществени нарушения не бяха констатирани. Изборната активност беше много ниска, за което отговорността не е на служебното правителство, подчерта той. Сега е моментът да припомним, че нашият кабинет се справи отлично с подготовката на изборите," каза служебният премиер.

Гълъб Донев отбеляза, че с днешното открито заседание за отчет кабинетът дава добър пример за отговорност при упражняването на властта. "Възможно е и да поставим началото на една добре институционализирана рамка. Защото отчетността е основен принцип на доброто управление", каза премиерът. Той изрази съжаление, че този принцип се пренебрегва в дейността на изпълнителната власт. "Ако изключим последните служебни правителства след 2009 година, нито едно правителство не е представило отчет за действията си в края на своя частичен или пълен мандат", каза Донев. Той направи уточнението, че кабинетът е тук не за да отчита дейност, нито да се похвали в контролирана среда, а за да представи резултатите от дейността на правителството, които промениха живота на хората в България към по-добро.

"Постигнатите резултати се дължат главно на екипния принцип за работа и на подобрената координация в изпълнителната власт, както и на партньорството на кабинета с местната власт и неправителствените организации", подчерта служебният премиер.

По думите му постигнатият напредък за подобряване на комуникацията и координацията в системата на изпълнителната власт е невидим, но не бива да се подценява, защото от него зависи ефективността на управлението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    Илиян С.
    Никаква съществена разлика! Почти същата "Интелектуална недостатъчност" в работата на "изпълнителната власт"! Незачитането на Конституционнитие права на Българина! Навсякъде! И най вече тези на хората с увреждания! Тотално непризнаване на техните увреждания! Производството на медицински кадри със този тип недостатъци, продължава с пълна сила! И управлението на държавата е застанало изцяло зад тях!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари