Гълъб Донев: Служебното правителство няма и не може да има собствена политика по доходите

0
Служебният премиер допълни, че политиката по доходите трябва да се разработва и прилага от редовно правителство
Служебният премиер допълни, че политиката по доходите трябва да се разработва и прилага от редовно правителство Снимка: БТА

Служебният премиер допълни, че политиката по доходите трябва да се разработва и прилага от редовно правителство

"По принцип служебното правителство няма и не може да има собствена политика по доходите, включително и за тяхното увеличение, а е длъжно да следва заварената политика, включително действащото законодателство". Това заяви служебният премиер Гълъб Донев по време на участието си в петъчния парламентарен контрол, предаде БТА

Донев припомни, че служебното правителство предлага на парламента да приеме т. нар. удължителен закон за бюджета, които да действа до момента, в който съставено редовно правителство предложи свой бюджет.

„Това, което направи служебното правителство по отношение на доходите, за да може да помогне на българските граждани да посрещнат есенно-зимния сезон, е да отпусне допълнителни 20 милиона лева към лица и семейства, които са извън обсега на подпомогнатите за отоплението през зимата. Допълнително са включени 40 хиляди лица и семейства“, отбеляза Донев.

Той допълни, че политиката по доходите е дългосрочна и затова трябва да се разработва и прилага от редовно правителство. „Към настоящия момент служебното правителство няма право да формира политика по доходите, а прилага политиката такава, каквато е заварена от предходното редовно правителство, с параметрите, които са гласувани от Народното събрание в Закона за държавния бюджет“, каза още служебният премиер.

Гълъб Донев отговори на въпрос на председателя на парламентарната група на „БСП за България“ Корнелия Нинова, която поиска премиерът да обясни какво предлага служебният кабинет за увеличаване на доходите в настоящия момент.

Нинова посочи, че със замразяването на минималната работна заплата на 710 лева в България ще има около половин милион души, които попадат в графата работещи бедни. Тя допълни, че по време на обсъжданията на бюджета от нейната парламентарна група ще настояват за гласуването на нов социален пакет в помощ на гражданите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари