Гъби предотвратяват затлъстяването

0
Лечебната гъба Рейшите (Ganoderma Lucidum), която се използва в източната медицина, помогнат в борбата със затлъстяването
Лечебната гъба Рейшите (Ganoderma Lucidum), която се използва в източната медицина, помогнат в борбата със затлъстяването

Лечебната гъба Рейшите (Ganoderma Lucidum), която се използва в източната медицина, помогнат в борбата със затлъстяването.

Това показват изследвания на специалисти от университета на Тайван, извършени върху мишки, съобщи "Зинюз", цитирана от БТА.

По думите на медиците, гризачите, които са получавали рейши към храната си, по-бавно са наддавали на тегло, отколкото мишките в контролната група. Специалистите от университета на Тайван планират в близко бъдеще да започнат изпитания с хора.

Учените са установили, че известните дървесни гъби променят микрофлората на червата на опитните животни. Ganoderma Lucidum могат да предотвратят натрупването на тегло и да намалят възпаленията.

Според специалистите те биха могли също да повишат чувствителността към инсулин при пълните хора с диабет тип 2. Друго неотдавнашно изследване показа, че гроздето също помага да се запази стройната фигура.
 

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари