Г-н Стоилов, знаете ли китайски език?

3
Информацията на китайски вече не изненадва русенци
Информацията на китайски вече не изненадва русенци

Хората не знаят как да се ориентират, но приемат с чувство за хумор ситуацията.

С надписи на китайски светлинни табла на градския транспорт в Русе уведомяват пътниците за разписанието на автобусите. Информацията на китайски вече не изненадва русенци. Хората не знаят как  да се ориентират за времето на пристигане на своя автобус, но приемат с чувство за хумор странната ситуация, предава NOVA.

Светлинните табла по спирките в Русе са 100.  Дефекти се случвали само на някои места и то рядко. Причината - софтуерът, който е китайски изчиствал натрупани грешки при токов удар.

"Когато тези грешки достигнат определен брой - самото табло има такава процедура за изчистване на тези грешки. То се рестартира и се връща в заводските си настройки и започва да си прави самодиагностика и тества всички компоненти. Заводските му настройки са на китайски", каза Николай Кутинчев от Община Русе.

Профилактика на системата се правела нощем или през почивните дни.

"Колко отнема да се рестартира едно табло? Не е часове със сигурност, просто не сме го засичали колко точно минути", заяви Кутинчев.

От Общината уверяват, че системата се следи, благодарят на гражданите за сигналите и там, където се налага, сменят мобилните чипове.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари