Г-н Стоилов, вижте какво качество на плочките има в едно село!

0
Кметът на село Чавдар: Всичко става с мерак
Кметът на село Чавдар: Всичко става с мерак Видео: Нова ТВ

Репортерът на Нова Телевизия Живко Константинов с призив към кмета на Варна: „Искам да кажа на кмета на Варна г-н Иван Портних, ако гледа, да погледне малко надолу да види плочките и да види какво качество на плочките има, защото разкопаният център на Варна стои от месеци, да не кажа години, а всъщност нищо не се случва“

Живко Константинов не се е съобразил, че този призив е също толкова актуален и важи с пълна сила към кмета на град Русе. Всички русенци знаем, че ремонта на централната част на града е направен с китайските плочки. Така, че ние от Dunavmost.bg се обръщаме към кмета на Русе г-н Пламен Стоилов: "Г-н Стоилов, вижте какво качество на плочките има в това село. Вземайте пример!".

Репортерът се намира в централната градинка, за да ни разходи из селото. Вижда се, че има фонтани, красив алпинеум. Има кошчета за боклук навсякъде. Всички улици в селото са асфалтирани, има нови тротоари. В района има безплатен интернет за всички. Всички градинки имат изкуствено напояване. Фасадите са обновени – така е в цялото село. Поставено е видео наблюдение. Хората са си построили и хотел, за да се развива селският туризъм. Всичко това е направено с 12 милиона лева. Те очевидно не са отишли в нечий джоб.

„Парите не потъват, защото ги ползваме за това, за което са дадени. С мързел няма как да стане. Нещата се получават с мерак и с упоритост”, каза за „Здравей, България” Пенчо Геров, кмет на селото. Той е най-възрастният кмет в България, голяма част от живота си е отдал на строителството. Когато става кмет, решава да прехвърли опита, който има, в родното си село. „В общинската администрация намерих един сплотен колектив и разбрахме, че без да кандидатстваме по еврофондове, не може да обновим и променим селото”, заяви кметът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари