Г-н Милков, кога ще бъде отворено за движение южното улично платно на улица „Рила“?

1
Каква такса е заплатила на Община Русе фирма „СТРОИТЕЛ 94“ ООД за затварянето на уличното платно и тротоара?
Каква такса е заплатила на Община Русе фирма „СТРОИТЕЛ 94“ ООД за затварянето на уличното платно и тротоара?

На 14 юли 2022 г., на заседание на Общински съвет - Русе, Мариян Димитров направи питане на тема: "Строежа на „Жилищна сграда с магазини, гаражи и ВиК отклонения на улица „Рила“ № 34.“

Той зададе следните въпроси на кмета Пенчо Милков:

Кога ще бъдат отворени за движение южното улично платно и южния тротоар на ул. „Рила“, които не могат да бъдат паркинг - място за съхранение на строителни кранове?

Каква такса е заплатила на Община Русе фирма „СТРОИТЕЛ 94“ ООД за затварянето на уличното платно и тротоара?

Налагани ли са глоби и в какъв размер от Община Русе на фирма „СТРОИТЕЛ 94“ ООД за това, че в продължение на 13 месеца незаконосъобразно и без разрешение затруднява движението на автомобилите по южното улично платно и движението на пешеходците по южния тротоар на ул. „Рила“?

Кога ще бъдат премахнати двата пътни знака поставени в нарушение на Закона и Правилника за движението по пътищата?

УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КМЕТЕ,

Правя питане относно строежа на „Жилищна сграда с магазини, гаражи и ВиК отклонения на улица „Рила“ № 34“.

Възложител на сградата и строител е фирма „СТРОИТЕЛ 94“ ООД. Строежът е разположен в УПИ ХІ – 156, кв. 111 и е с административен адрес в гр. Русе, ул. „Рила“ № 34.

За започване на строежа е издадено от Община Русе Разрешение № 265 от 28.06.2019 г. Строителните работи са започнали на 10 декември 2019 г. и съгласно поставената ИНФОРМАЦИОННА ТАБЕЛА са планирани строително монтажни работи с продължителност 18 месеца – до 10 юни 2021 г.

От месец януари 2020 г. южното платно и южния тротоар на ул. „Рила“ в разстоянието от № 32 до № 36 е затворено с преградни съоръжения и е обозначено със следните пътни знаци: от Група "А" - Предупредителни пътни знаци за опасност, а именно: А8 "Платно за движение, стеснено отдясно" и А23 "Участък от пътя в ремонт", от Група "Б" - Пътни знаци относно предимство - Б5 "Пропусни насрещнодвижещите се пътни превозни средства", от Група "В" - Пътни знаци за въвеждане на забрана - В2 "Забранено е влизането на пътни превозни средства в двете посоки" и от Група "Г"- Пътни знаци със задължителни предписания - Г7 "Движение само надясно пред знака". Последните два знака са поставени в нарушение на Закона и Правилника за движението по пътищата.

Зад преградните съоръжения е монтиран строителен кран, който е причината за затваряне на пътното платно и тротоара в продължение на 13 месеца след разрешения срок. По строежа не се работи от поне 1 година.

По този повод искам да задам на кмета Пенчо Милков следните въпроси:

  1. Кога ще бъдат отворени за движение южното улично платно и южния тротоар на ул. „Рила“, които не могат да бъдат паркинг - място за съхранение на строителни кранове?

  2. Каква такса е заплатила на Община Русе фирма „СТРОИТЕЛ 94“ ООД за затварянето на уличното платно и тротоара?

  3. Налагани ли са глоби и в какъв размер от Община Русе на фирма „СТРОИТЕЛ 94“ ООД за това, че в продължение на 13 месеца незаконосъобразно и без разрешение затруднява движението на автомобилите по южното улично платно и движението на пешеходците по южния тротоар на ул. „Рила“?

  4. Кога ще бъдат премахнати двата пътни знака поставени в нарушение на Закона и Правилника за движението по пътищата?

Благодаря ви за вниманието.

МАРИЯН ДИМИТРОВ

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    3
    Странно!
    Този образ се закъхарил за южното платно на улица Рила. Ами, за всички останали разкопани и недовършени улици и цели квартали. Да беше попитал, какво става с булевард Придунавски между БРП и старото ДОСО. Къде са извървършителите/пардон - изпълнителите/ и ако ги няма, кой ще довърши работата. Общината се оправдава с ВиК, а те си го местят в другия крачол. Тъпият кмет трябваше земята да изоре до сега.
  • 5
    2
    Ами да!
    Без отговора на Общината, този материал е талаш. Хубава работа, ама на ДУНАВПРОСТ!
  • 7
    1
    Фелдшера
    Дунавмост, да бяхте качили и изчерпателния отговор на зам кметицата ли, а не само питането?? Ама то за това си трябва качествена журналистика, а не копипействане до припадък!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари